Laatste nieuws:
koningsschieting 2017

Koningsschieting…. De koning leeft voort leve de koning!

Op zondag 14 mei werd door de Wildertse Sint-Andries gilde de koningsschieting georganiseerd. Volgens een lange traditie wordt er door de gilde elke drie jaar een koningsschieting georganiseerd. Dit betekent dat men met de voetboog de koning van een staande wip moet schieten. Diegene die daar in slaagt wordt gekroond tot koning. Een titel die hij drie jaar lang met trots mag dragen. Tijdens de koningsschieting mag de koning worden uitgedaagd door andere leden van de gilde.

Op het terrein van de Onze Lieve Vrouwe gilde van Kalmthout was de staande wip geprepareerd voor het evenement. Dit jaar probeerden Sally, Alex, Jan, Julie, Rene en Glenn de huidige koning, Eric Schrooyen te onttronen. Toch wist Eric wederom zijn titel koning voor nog eens drie jaar te verlengen.

Deze traditionele gebeurtenis mocht rekenen op heel wat aandacht. Zo waren er schutters van andere gilden en ook vertegenwoordigers vanuit het gemeentebestuur en de cultuurraad van de gemeente Essen. Ook deze gasten mochten allen een schot wagen. Het was goed te zien dat het niet bepaald makkelijk was om de traditionele voetboog te hanteren. Deze zijn zeer zwaar en bovendien zijn ook de pijlen uit hout gesneden en wat dikker dan de meeste van ons denken. Het was in ieder geval goed om te zien dat ook in Essen deze traditionele cultuur nog altijd mag rekenen op veel aandacht en draagkracht uit de gemeenschap.

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook87
Twitter
Follow Me
Tweet