Laatste nieuws:
ronny-de-block-dertig-jaar-hoofdman-bij-het-st-andriesgilde

Ronny De Block dertig jaar Hoofdman Sint-Andriesgilde

Het is dit jaar dertig jaar geleden dat Ronny De Block aantrad als Hoofdman van het Sint-Andriesgilde en tot op de dag van vandaag vervult hij deze functie met veel passie en toewijding.

Zaterdag was de afsluiting van het seizoen met de traditionele sluitingsprijskamp, dat gewonnen werd door Glenn Schrooyen. De leden hadden besloten dat dit ook dé gelegenheid was om Ronny en zijn vrouw Jeannine in de bloemetjes te zetten en hadden de diverse activiteiten georganiseerd.

Ronny werd thuis in vol ornaat opgehaald. De leden van het gilde kwamen voorrijden in een huifkar en de feestelijke dag werd geopend met een traditionele dans. Het verkeer wachtte geduldig en kon meegenieten van dit unieke gegeven. Het werd een dag met veel genodigden en een vol programma met dans, schietingen, vendelzwaaien en emotionele toespraken. Uit alles bleek respect en sympathie voor hun Hoofdman, die hier duidelijk door geraakt was. Ook zijn vrouw Jeannine werd geroemd, voor haar inzet en toewijding, haar drijvende kracht achter de gildedansen en natuurlijk de prachtige traditionele kledij die ze maakt.
Ook waren er afgezanten van nog vier voetbooggildes aanwezig, uit Kalmthout, Nieuwmoer, Brecht en Sint-Job-in-‘t-Goor en van het Sint-Sebastiaansgilde (handbooggilde) uit Essen.

“Vorig jaar heb ik in de groep gemeld dat ik het ambt van Hoofdman neer zou leggen als ik het dertig jaar had gedaan.” vertelt Ronny, “Op het moment dat iemand zich kandidaat stelt, zal ik het hoofdmanschap overgeven en hem te allen tijde met raad en daad bijstaan. Tot die tijd blijf ik het doen. De gildebroeders en -zusters hebben dat gevraagd en dat doe ik dus ook.”

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook46
Twitter
Follow Me
Tweet