Laatste nieuws:
Keep it Clean Day in Roosendaal

Keep it Clean Day in Roosendaal

1100 scholieren en inwoners doen mee!

Vijftien basisscholen

Vandaag, vrijdag 20 september a.s. is het weer zover. Dan organiseert de stichting Nederland Schoon weer Keep It Clean Day. Landelijk doen 68 gemeenten mee, waaronder de gemeente Roosendaal. Vandaag ruimen kinderen van vijftien basisscholen hun buurt op. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar. En op zaterdag 21 september gaan 120 deelnemers van verenigingen en vrijwilligers aan de slag.

Beloning voor elke volle container

Tijdens de Keep It Clean Day ruimen de deelnemers het (zwerf)afval in hun buurt op. Klaar Koenraad, wethouder Duurzaamheid: “Dit jaar hebben we weer meer aanmeldingen gekregen voor de Keep it Clean Day. Ook zien we dat steeds meer (basis)scholen zich aanmelden voor het project Schoon Belonen. En dat is een hele positieve ontwikkeling.”
Project Schoon Belonen Keep It Clean Day is onderdeel van het project “Schoon Belonen”. Binnen Schoon Belonen werken gemeenten en maatschappelijke organisaties, zoals scholen en sportclubs, samen om zwerfafval zoveel mogelijk te voorkomen en te bestrijden. Hier zit een beloning aan vast. De aangesloten scholen en clubs houden minimaal twee keer per jaar een opruimactie. Daarnaast krijgen ze een gratis afvalcontainer om plastic, drankpakjes en blik in te verzamelen. Deze wordt gratis geleegd en elke deelnemer krijgt twee euro beloning voor elke volle container. Dit betekent minder restafval, dus een besparing op hun afvalkosten. Maar ook minder zwerfafval in de buurt en dat komt het milieu weer ten goede. Nederland Schoon ondersteunt de actie met materialen. Daarnaast krijgen de deelnemende scholen de “Afvalkoffer”. De gemeente Roosendaal stelt de benodigde materialen beschikbaar. Ook biedt de gemeente de scholen gratis gastcolleges over (zwerf)afval en workshops aan, zoals de Afvalturiers van MEC Roosendaal. Saver haalt het ingezamelde zwerfvuil op.

Lijst deelnemende scholen:

Lijst deelnemende scholen

Bron: gemeente Roosendaal
Foto: Pixabay

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet