Laatste nieuws:
Wereldoorlog II in Maria-ter-Heide

Wereldoorlog II in Maria-ter-Heide

Elk dorp heeft zijn eigen oorlogsgeschiedenis, van bezetting over collaboratie en weerstand tot de bevrijding. Dit is niet anders in Maria-ter-Heide.

Historische wandeling

In deze wijk, aan de anti-tankgracht en met een militair kamp, heeft Brasschaatse streekgids Peter Van Looveren een historische wandeling uitgewerkt. Tijdens de rondleiding vertelt de gids over de inval van de Duitsers in 1940, het dagelijkse leven in de oorlog en de bevrijding in 1944. Het is een gevarieerde wandeling waarin de militaire acties en het gewone leven beschreven worden aan de hand van vele onderwerpen zoals rantsoenering, krijgsgevangenen, weerstanders, de V-bom¬aanvallen, …

Ook in het Engels

Op zaterdag 5 oktober om 10:00 en zondag 6 oktober om 10:00 is iedereen welkom (groepen van telkens maximaal 25 personen) om mee het verleden in te stappen. De wandeling start aan de kerk in Maria-ter-Heide, Bredabaan 1045 en duurt zo’n 2 à 2,5 uur. Deelnameprijs is 5€ per persoon. Inschrijven en informatie bij Peter Van Looveren, peter.gids@hotmail.be of GSM 0474 041 714. Ruime parkeermogelijkheden in de buurt.

De wandeling kan door groepen aangevraagd worden. Indien gewenst kan er ook in het Engels gegidst worden.

PVL

Facebook31
Twitter
Follow Me
Tweet