Laatste nieuws:
Kapelse kandidaat op de lijst voor het Vlaams Parlement

Kapelse kandidaat op de lijst voor het Vlaams Parlement

Op 3 februari keurde de partijraad van het Vlaams Belang de lijsten voor het Vlaams Parlement en de Kamer goed. Eerder werden al een aantal topkandidaten aangekondigd, maar ook verderop de lijsten zijn heel wat nieuwe gezichten terug te vinden.

Els Van Laethem

Eén van die nieuwe gezichten is Els Van Laethem uit Kapellen, zij kreeg de 10de plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement toegewezen. Eerder was ze al kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, maar dat leverde haar geen zetel op. Els is verpleegkundige van opleiding en al ruim 40 jaar werkzaam in de zorg. Haar grondige kennis van en interesse in de zorgsector overtuigde het partijbestuur om haar die strijdplaats te geven. Naast de zorg, kan ook dierenwelzijn op haar interesse rekenen.

Nieuwe namen

Els is gehuwd met Chris Marynissen, voorzitter van afdeling Kapellen, gemeenteraadslid en lid van het BCSD. Hij zag af van een plaats op de Vlaamse of Federale lijst, om zich ten volle te kunnen concentreren op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Chris zal – net als in 2018 – de lokale lijst trekken, ook Els zullen we op deze lijst terugvinden. Over de verdere invulling van deze lijst, zal de partij later nog communiceren. Vast staat wel dat ook hier tal van nieuwe namen op terug te vinden zullen zijn.

CM

Facebook60
Twitter
Follow Me
Tweet