Laatste nieuws:
Vlaams Belang Voorkempen stelt speerpunten en kandidaten voor

Vlaams Belang Voorkempen stelt speerpunten en kandidaten voor

Tijdens de straatfeesten in Kalmthout stelde Vlaams Belang de speerpunten en de kandidaten voor waarmee ze op 9 juni naar de kiezer trekken in de regio Voorkempen. Op Pinksteren werd de radiowagen V Studio ingezet, die live en ongecensureerd radio maakt op de sociale media.


Lode Vereeck, lijsttrekker voor de Kamer en inwoner van Kalmthout, interviewde achtereenvolgens partijvoorzitter Tom Van Grieken (lijsttrekker Vlaams Parlement), parlementslid Marijke Dillen (lijstduwer Kamer), Yolanda Vansina uit Kalmthout (tweede opvolger Vlaams Parlement) en regiovoorzitter Wouter Bollansée (eerste opvolger Vlaams Parlement). Ellen Samyn (tweede plaats Kamer) was verhinderd; zij nam deel aan een debat over zorg en welzijn in ‘Wakker op Zondag’ op de regionale zender ATV.

Vereeck leidde de interviews in: “We zien vele uitdagingen voor onze regio. De verstedelijking zorgt ervoor dat de leefbaarheid echt onder druk komt te staan met toenemende onveiligheid en grote mobiliteitsdrukte tot gevolg. Om veilig mobieler te worden, moet het autopesten stoppen en tegelijkertijd meer geïnvesteerd worden in veilige, gescheiden fietspaden.”

Voorzitter Tom Van Grieken vulde aan: “Wij laten de dorpen niet los. Wij willen leefbare dorpen. En dat betekent ondersteuning van lokale ondernemers, handelaars en landbouwers en goede verbindingen met het openbaar vervoer. De Vlaamse regering met N-VA en CD&V heeft onze landbouwers in de steek gelaten en De Lijn afgebouwd. Dat is niet de verandering waar wij voor staan.”

Van Grieken antwoordde ook op de vraag hoe de partij Kalmthout en Vlaanderen ‘Vlaams’ wil houden: “Wie als Vlaming onder de Vlamingen wil leven, is welkom, maar de ongebreidelde illegale migratie en geïmporteerde criminaliteit moeten stoppen.”

Justitie-experte Marijke Dillen gaf aan hoe zij de onveiligheid het hoofd wil bieden: “De grootstedelijke problemen beginnen ook de gemeenten en dorpen in de Voorkempen aan te tasten. Ik pleit voor een absolute nultolerantie tegen drugs en de prioritaire aanpak van woninginbraken die beide voor een enorm onveiligheidsgevoel zorgen.” Dillen sprak ook over het historisch belang van de regio voor de partij.

Yolanda Vansina, die opgroeide in Kalmthout en als econome werkzaam is in Brussel, benadrukte dat er structurele maatregelen nodig zijn om de koopkracht op peil te houden: “In tegenstelling tot het riedeltje van de Vivaldi-regering is de koopkracht van de laagste inkomens gedaald. Met onze fiscale maatregelen zal het netto-inkomen fors stijgen en door de minimumpensioenen correct te indexeren zijn die beter bestand tegen de inflatie.”

Meer dan 100.000 kandidatenfolders zullen de komende weken gebust worden van Essen tot Wommelgem en van Stabroek tot Zoersel. Ook in verschillende regionale bladen zal Vlaams Belang de kopstukken uit de regio Voorkempen onder de aandacht brengen.

“Met de aanwezigheid in de brievenbus en op markten beklemtonen we het belang om alle mensen te bereiken. Ondanks het succes op sociale media is het van groot belang dat we ook de mensen die niet online actief zijn, voldoende informeren.” , aldus regiovoorzitter Wouter Bollansée.

Bron en foto: Vlaams Belang Antwerpen

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet