Jeugdig fietstalent laat zich massaal zien in Ronde van Nispen

Jeugdig fietstalent laat zich massaal zien in Ronde van Nispen

De Ronde van Nispen werd op zondag 2 juli in gang geschoten door wethouder sport van de gemeente Roosendaal, Sanneke Vermeulen. Zij moedigde deze jonge kinderen vervolgens enthousiast aan de laatste meters tot de finishlijn af te leggen. Een enkele deelnemer had last van materiaalpech, maar kon met hulp van de ouders alsnog de finishlijn passeren.

Klassement Fietstalent van Roosendaal

Na goed voorbeeld van deze jongste strijders was het de beurt aan de andere categorieën van de Dikkebandenraces. Voor de kinderen van 7 t/m 14 jaar was dit tevens de aftrap van het klassement Fietstalent van Roosendaal, waarvoor in de verdere wielerzomer van Roosendaal meerdere wedstrijden georganiseerd worden.

Jeugdig fietstalent laat zich massaal zien in Ronde van Nispen5

KNWU-categorie Nieuwelingen

Na al dit lokale talent was het tijd voor de KNWU-categorie Nieuwelingen. Zij maakten er een geweldige strijd van, waarbij een kopgroep van vier renners ging sprinten voor de eindoverwinning. Deze strijd werd beslist in het voordeel van Youri Zijlstra, die daarmee de 2e overwinning van dit weekend op zijn naam schreef.

Open Nispens Kampioenschap

Uiteindelijk was het om 13:45 tijd voor het open Nispens Kampioenschap, een wedstrijd die opengesteld was voor renners uit de gemeente Roosendaal. Jurgen Verbocht trok vroeg in de wedstrijd in de aanval, maar werd met nog enkele rondes te rijden bijgehaald door het peloton. In een nipte sprint was het Mike Daerden die de overwinning haalde voor Bas Nieuwkoop en Iroy Cosse. Met een knappe 5e plaats was het Paul van de Sanden die gehuldigd werd tot Kampioen van Nispen 2023 en tevens de Ad Bastiaanse troffee in ontvangst mocht nemen. De top 3 van het Nispens Kampioenschap werd verder aangevuld door Jurgen Verbocht en uittredend kampioen Stef Suijkerbuijk.

Jeugdig fietstalent laat zich massaal zien in Ronde van Nispen7

Open Nispens Kampioenschap voor Dames

Na de heren was het tijd voor de dames om te strijden in het open Nispens Kampioenschap voor Dames. Winnares Leen Swinnen wist zich in de laatste halve ronde los te rijden van Patricia Arts. Patricia Arts werd daarmee (wederom) Kampioen van Nispen bij de dames. Zij deelde het podium met (oud-) inwoners van Nispen met Lotte Bakx en Alexandra van Meer.

Gecombineerd ploegenklassement

De jury was er na een snelle rekensom uit dat het gecombineerde ploegenklassement met dames en heren ging naar Autorijschool André I.

Jeugdig fietstalent laat zich massaal zien in Ronde van Nispen21

Uitslag ploegenklassement:

1. Autorijschool André I
2. Van Gastel Tuinen & Bestratingen
3. Rijschool Crossroads
4. Autorijschool André II

Bron: Stichting Wielercomité Nispen
Foto’s: ©Remco Weterings

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!