FC Horendonk pakt eerste titel sinds 1950

FC Horendonk pakt eerste titel sinds 1950

Na enkele magere voetbaljaren, waait er sinds juli 2022 een nieuwe wind op vierde provincialer Horendonk. Coach Hans Govaerts maakte na zijn aanstelling meteen indruk met verfrissende ideeën en zo groeide het geloof bij de spelerskern en het bestuur om dit seizoen beter te doen dan de elfde plek van vorig jaar.Na een intensieve voorbereiding rijgden de Uilen al snel de eerste overwinningen aan elkaar. Op een haar na werd zelfs de eerste periodetitel binnengehaald. De troepen van coach Govaerts hadden op dat moment één punt achterstand op leider Noorse. Van een kanonstart gesproken.

De wedkamp met Noorse beloofde uit te draaien op een ongeziene machtsstrijd aan de kop van het klassement. Een heel seizoen lang gaven Horendonk en Noorse geen duimbreed aan elkaar toe en nek aan nek, overwinning na overwinning, stoomden ze door naar het seizoenseinde. Uiteindelijk zou de laatste (!) speeldag beslissen over het kampioenschap. Noorse had de beste papieren, aangezien ze voor aanvang van hun wedstrijd tegen Meerle nog 2 punten voorsprong telden. Horendonk was hierdoor verplicht om op het veld van Mariaburg vol voor de overwinning te gaan.

Bij een gelijke stand zou het doelsaldo immers de doorslag geven. Het werd 1‐6 in het voordeel van geel en blauw: opdracht volbracht. De minuten na het laatste fluitsignaal waren muisstil, aangezien de wedstrijd op Noorse op dat moment nog aan de gang was. Via een telefoontje werd verslaggeving van de laatste minuten doorgegeven en werd vernomen dat Noorse niet verder kwam dan een 1‐1 gelijkspel. Niet Noorse, maar Horendonk ging op de slotspeeldag met de titel in vierde provinciale C aan de haal.

Wat volgde was een gigantische ontlading tussen spelers, technische staf, bestuursleden en meegereisde supporters. Voor Horendonk kan dit gezien worden als een unicum, aangezien er na 1950 geen enkele generatie meer in slaagde om de titel binnen te halen. Dat Horendonk er na al die jaren nog steeds voor kiest om maximaal met eigen jeugd te spelen, maakt de verwezenlijking alleen maar mooier.

Bron & Foto: Stijn Peeters

Facebook428
Twitter
Follow Me
Tweet