Laatste nieuws:
Hondenschool KV Brabo schenkt 5300 euro aan Dierenasiel Canina in het kader van De Warmste Week - (c) Noordernieuws.be - HDB_1330
Vlnr achterste rij: Evelyne en Jan, voorste rij: Sil, Martine, Chris en Yazmine

Hondenschool K.V. Brabo doneert enorm bedrag aan Canina

Begin dit jaar werd er bij Hondenschool K.V. Brabo in Brasschaat gebrainstormd over het goede doel van ‘De Warmste Week’. Het moest in ieder geval iets met dieren zijn en de leden opperden diverse ideeën.

28.000 hondenkoekjes

“We zijn een grote hondenschool en vonden dat we iets moesten organiseren voor dieren”, vertelt Chris. “We zijn gaan rondkijken en kwamen ook bij dierenasiel Canina in Essen. Begin dit jaar werden er bij een broodfokker 65 Franse Bulldogs in beslag genomen en de mensen van Canina zijn die toen op gaan halen. Alleen al de medische kosten voor die pups rezen de pan uit. We waren erg onder de indruk van hoe ze hier met dieren omgaan en de liefde die eruit spreekt. Onze keus was gemaakt en we hebben allerlei acties op touw gezet. Doorheen het jaar hebben we hondenkoekjes gebakken en verkochten die op Opendeurdagen en gingen er mee van deur tot deur. In totaal hebben we zo’n 28.000 hondenkoekjes gebakken.”

Tal van activiteiten

“Het benefiet zijn we begonnen met een quizavond, met dank aan het bestuur van K.V. Brabo voor het mogen gebruiken van het terrein, de kantine, … We hebben sponsors gezocht, hondenwandelingen georganiseerd, een spaghettislag, een tombola, spelletjes om met honden te doen en nog veel meer. Op zondag hebben we wafels en pannenkoeken gebakken en verkocht op de hondenschool. De groep Sleet is gratis op komen treden en een dierenarts gaf belangeloos een E.H.B.O. cursus voor dieren, waar mensen zich voor op konden geven.”

Duizenden euro’s

“Onze kern, Veronique, Jan, Evelien, Natascha en Chris, deed het papierwerk en de organisatie. We hadden de werkelijk geweldige steun van achttien vrijwilligers en onze leden. Het is onze inspanningen meer dan waard geweest, want we hebben zo €5300,- weten in te zamelen!”

Geschenk uit de hemel

Sil Van Dijck is superblij met dit enorme bedrag. “Het is een massa geld waar we veel operaties van kunnen betalen. We hebben de laatste tijd heel veel katten binnen gekregen met gezondheidsproblemen. We hebben ze allemaal kunnen helpen, dus dit is een geschenk uit de hemel!”

NN

Facebook684
Twitter
Follow Me
Tweet