Broeder Willy - 35 jaar missiewerken Paters Redemptoristen Essen - (c) Noordernieuws.be 2018

Broeder Willy: 35 jaar missiewerken!

Het is alweer 45 jaar geleden dat Broeder Willy Mosselmans (66) toetrad tot het klooster van de Redemptoristen in Essen. De eerste 10 jaar onderhield hij samen met andere Broeders de moestuin van het klooster en werkte mee aan de verbouwingen van het klooster en het College.

Mijn roeping

“45 jaar geleden was er nog een internaat met 120 internen, er waren 7 Broeders en 25 paters”, herinnert Broeder Willy zich. “Na 10 jaar ben ik naar de Algemeen Overste gegaan, omdat ik wilde starten met missiewerken. Die waren er wel geweest, maar toen al een poos niet meer. Ik kon dat niet aanvaarden, want ik zag dat als mijn roeping.”

Eén container per jaar

“Ik kreeg toestemming van de Orde van de Redemptoristen, maar had nog helemaal niets. Geen goederen, geen contacten, niets. Ik begon met kleding in te zamelen, mensen spraken daar over en wisten me steeds vaker te vinden. De eerste 8 jaar verstuurde ik ieder jaar een container met 8.000 kilo kleding naar Brazilië, omdat ik daar een priester had leren kennen via zijn vrienden. Na die 8 jaar vroegen onze eigen paters in Congo en Oekraïne of er ook goederen naar die landen konden gaan om de mensen daar te helpen.”

Steeds bekender

“Instanties wisten me ook steeds beter te vinden met allerlei goederen, zoals meubels, ziekenhuisbedden, …. In 2000 kreeg ik mijn eerste vrachtwagen, die hebben we 14 jaar gehad en heeft 740.000 kilometer gereden, om overal in België en Nederland goederen op te halen. We hebben daarmee ook goederen gebracht naar Oekraïne, Albanië en voormalig Joegoslavië. De tweede vrachtwagen kreeg ik in 2015 en heeft ondertussen ook al 467.500 kilometer gereden.”

50 landen
“Vanaf 1993 begon de aanvoer van goederen explosief te groeien en ging van 8.000 naar 50.000 kilo per jaar en bleef stijgen. Het aantal landen waar de spullen naar toe gaan breidt ook steeds meer uit. Ondertussen helpen we mensen in 50 landen over de hele wereld!”

“Ondertussen helpen we mensen in 50 landen over de hele wereld!”

Fantastisch team van vrijwilligers

“Dit jaar hebben we zeker 380.000 kilo verzonden in 45 containers. Alle verzonden goederen in die 35 jaar bij elkaar opgeteld, komt op ongeveer 7.300.000 kilo. Al die spullen zijn door mijn handen gegaan en door die van mijn onmisbare vrijwilligers. Ik kan steunen op een fantastisch team van 25 vrijwilligers, waarvan 5 chauffeurs!”

Roeping blijven volgen

“Zolang als mijn gezondheid het toelaat, zal ik mijn roeping blijven volgen. Ik ben mijn Orde zeer dankbaar, dat ze me de mogelijkheid en steun hebben gegeven om mijn roeping te mogen volgen en mezelf te kunnen ontplooien.”

Steunt u Broeder Willy ook?

Ook u kunt de missiewerken steunen. Hebt u kleding, huisraad,… die nog makkelijk een tweede leven kan hebben? Bel dan Broeder Willy op nummer 0495.777.626.

NN

Foto’s: Pieter Joosse

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook127
Twitter
Follow Me
Tweet