Laatste nieuws:
Grenzen gaan dicht voor niet-noodzakelijke reizen

Grenzen gaan dicht voor niet-noodzakelijke reizen

Vanaf 15.00 uur deze middag zijn de grenzen in ons land afgesloten voor niet-essentiële reizen. De politie voert daarom inreis- en uitreiscontroles uit.

Waarvoor mag je onder andere wel nog de grens oversteken?

We roepen op om enkel nog strikt noodzakelijke verplaatsingen te maken. Je mag naar Nederland en andersom voor volgende zaken:
-je werkt in Nederland (vraag een attest aan je werkgever of opdrachtgever)
-je doet aan mantelzorg over de grens
-je verzorgt een dier over de grens
-je kinderen worden opgevangen in een Nederlandse school (of andersom) of je hebt co-ouderschap (vraag een bewijs aan de crèche of school dat jouw kind hier wordt opgevangen).
-goederenverkeer is toegelaten (kadert in de werksfeer)
Deze lijst wordt de komende dagen nog aangevuld. De gemeente levert geen attesten af waarmee je toch kan reizen.

Niet tanken of winkelen over de grens

Je mag in België nog wel – alleen – naar de winkel, de apotheker of naar het tankstation, maar enkel in je heel directe omgeving. Toeristische uitjes of een wandeling over de landsgrens worden niet langer toegelaten. Ook elders (goedkoper) tanken is op dit ogenblik niet essentieel. Om te vermijden dat mensen te veel verplaatsingen maken, zullen de politiediensten Belgen en Nederlanders strenger controleren.

De politie benadrukt dat het niet alleen over verkeer over de weg gaat, ook het internationaal spoorverkeer en reizigers via de luchthaven zullen worden gecontroleerd. Het goederentransport blijft verzekerd. Ook Belgen die in het buitenland zitten, mogen terugkeren.

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be

Facebook127
Twitter
Follow Me
Tweet