Gemeente Kalmthout pompt 300 000 euro in lokale economie

Gemeente Kalmthout pompt 300 000 euro in lokale economie

Door het coronavirus werden heel wat ondernemers verplicht om hun winkel of bedrijf tijdelijk te sluiten. Dat heeft een grote impact. Om de Kalmthoutse ondernemers meer ademruimte te geven, lanceert de gemeente Kalmthout een pakket van 300 000 euro aan steunmaatregelen. Het doel is om zowel nu als de komende maanden financiële zuurstof aan onze ondernemers te geven en zo onze lokale economie nieuw leven in te blazen. We vragen Kalmthoutse handelaars en ondernemers om hun aanbod hier bekend te maken.

Aankoopbon voor iedere Kalmthoutenaar

Een eerste maatregel is een cadeaubon ter waarde van 10 euro voor iedere Kalmthoutenaar, ongeacht de leeftijd. Die verdelen we in Kalmthout van zodra de getroffen winkels opnieuw open mogen. Met die maatregel pompen we al 190 000 euro in onze lokale economie.

Extra hinderpremie

Naast de cadeaubon voorziet de gemeente ook een premie van 500 euro bovenop de Vlaamse hinderpremie. Ondernemers in Kalmthout die de Vlaamse premie krijgen, mogen van de gemeente Kalmthout daar nog 500 euro bovenop verwachten.
Deze maatregelen werden een eerste keer besproken in het college van burgemeester en schepenen. Die kwamen er na overleg met de Kalmthoutse ondernemersraad en na enkele algemene voorstellen vanuit de gemeenteraad. De maatregelen worden de komende weken verder uitgewerkt en voorgelegd op de gemeenteraad van eind april.

Online informatie Kalmthoutse ondernemers

De gemeente Kalmthout bundelt ook alle informatie voor en door ondernemers op www.kalmthout.be/steunondernemers. Daar vind je de info over de Vlaamse en federale steunmaatregelen, een overzicht van afhaalmaaltijden in Kalmthout, Kalmthoutse handelaars met een webshop en info over de aankoop van cadeaubons. Handelaars kunnen zich vanaf vrijdag 20 maart, aanmelden via kalmthouthelpt@kalmthout.be.

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook146
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!