Laatste nieuws:
Furfection, het professionele resultaat van een passie

FurFection, het professionele resultaat van een passie

Het eerste dat je opvalt als je de hondenkapsalon FurFection van Kathleen Van der Vloedt binnenkomt, is het ruimtelijke aspect en de frisheid van de inrichting. Door grote ramen valt het zonlicht ongehinderd naar binnen en alles is voor de perfecte hondenvacht verzorging aanwezig. In de supergrote wasbak wordt net een Spaanse Waterhond gewassen, Moya, die er zichtbaar van geniet en tevreden geluidjes maakt.

Lilo op een hondenshow
Lilo op een hondenshow
 
Kathleen (37) groeide op met honden. Ook haar moeder had een trimsalon en liep met haar honden op hondenshows. Iets dat Kathleen op haar zesde ook al deed en haar dochter nu ook doet.
Ze heeft zich lang beziggehouden met paarden, maar heeft uiteindelijk voor een carrière met honden gekozen. Ze volgde diverse opleidingen en blijft zich ook nu verder specialiseren in het knippen en trimmen van speciale modellen.

Furfection - honden kapsalon - Trimsalon - Modelknippen
Modelknippen
 
“Het bedrijf waar ik werkte ging reorganiseren en dat was voor mij het moment om me te gaan specialiseren in de vachtverzorging en het toiletteren van dieren. Ik doe dat niet alleen bij honden, maar ook bij cavia’s en katten. Sinds 1 april 2015 heb ik mijn eigen trimsalon.”, legt Kathleen uit.

klein

Furfection

Niet alleen het uiterlijk van de honden heeft Kathleens aandacht, maar ook hun gezondheid. De juiste voeding bijvoorbeeld is heel erg belangrijk voor een hond. Maar op dat vlak is echter zo’n groot aanbod, dat het haast onmogelijk is de juiste keuze te maken. Kies je echter het verkeerde, dan kan dat problemen met de stoelgang geven. Om mensen hiervan bewust te maken organiseert Kathleen op vrijdag 24 juni een lezing over voeding, die door Gwen Kuyps wordt gegeven. Geïnteresseerden zijn van harte welkom, inschrijven is echter noodzakelijk. Dit kunt u doen via kathleen060810@gmail.com en kost €3,- per persoon. Voor iedere aanwezige ligt een goody bag klaar met leuke producten.

Niet alle honden zijn makkelijk te toiletteren en dat komt omdat ze het niet gewend zijn. Om een hond van kleins af aan te laten wennen aan de geluiden, de geuren en de aanraking, zijn puppy’s tot zes maanden van harte welkom voor een gratis puppygewenning.
Katten trimmen is heel anders. “Als ik katten doe, vraag ik de baasjes altijd om erbij te blijven. Een kat kun je niet vastleggen, dat geeft problemen op een enkele uitzondering na.”

Ook angstige honden worden met de grootste professionaliteit door Kathleen behandeld. “Ik geef ze zoveel mogelijk rust. Heel bewust begin ik met de vervelendste dingen, zoals de oren en de nagels. Daarna wordt het alleen maar leuker en plezanter.”
Omdat een hond bij de behandeling wordt opgetild en gewassen, ben je in de ogen van een hond superdominant. Daarom probeert Kathleen ze zoveel mogelijk te belonen en rust te geven.

17 Noordernieuws - Furfection Trimsalon Kathleen Van der Vloedt

“Een hondenvacht krijgt drie behandelingen”, vertelt ze, “eerst een diepreinigende shampoo, daarna een voedende met aloë vera en daarna een conditioner, ook met aloë vera.”
Iedere hond krijgt Kathleens volledige aandacht. “Ik neem nooit meerdere honden tegelijkertijd in behandeling. Dat wil ik niet. Als ik een hond toiletteer, richt ik me daar voor de volle honderd procent op.”

Stagiaire Sandra Bruynseraede
Stagiaire Sandra Bruynseraede: Ik zou het nergens anders hebben willen leren
 
Stagiaire Sandra Bruynseraede (41) knikt: “Dat is zo en het werkt perfect. Ik volg een opleiding in Nederland en mijn medestudenten lopen stages bij trimsalons waar vijf, zes honden tegelijkertijd onder handen worden genomen. Dat is echt lopende band werk. Ze leren alles wel, maar het gevoel met de hond is heel anders. Hier straalt alles rust uit, wat weer uitstraalt naar de honden. Tipi, de hond van Kathleen, ligt hier lekker rustig, de kinderen komen na school binnen en geven de honden een knuffel. Dat komt natuurlijk allemaal ten goede van de honden! Ik ben de eerste stagiaire van Kathleen en ik zou het nergens anders hebben willen leren!”

FurFection
Kathleen Van der Vloedt
Den Uil 37
Essen
Telefoon: 0496 93 92 34 of 03 295 74 03
Email: kathleen060210@gmail.com
http://www.furfection.be

NN

Facebook125
Twitter
Follow Me
Tweet

2 Reacties

  1. Martine wouters

    Ja hoor Kathleen is top. Ze is ook zeer lief voor de hondjes. Ze houd van hen en zij van haar, ik laat mijn Maggie er met een gerust geweten achter!

  2. Myriam De Smet

    Ben vroeger bij verscheiden trimsters geweest maar nergens ging het er zo ontspannend aan toe als bij Kathleen.
    Zij is altijd even vriendelijk tegen mij en mijn honden al weet ik dat het niet de gemakkelijksten zijn om te trimmen.
    Furfection is top !!!