Laatste nieuws:
Kathleen Van der Vloedt in de prijzen met Honden Trimsalon Furfection - Essen - (c) Noordernieuws.be - HDB_3246

Kathleen Van der Vloedt scoort hoog op internationaal niveau!

De ‘Online Competitive Pet Stylists Club’ in Canada schrijft regelmatig online trimwedstrijden uit, voor honden- en kattentrimmers over de hele wereld. Ook de juryleden zetelen in de diverse continenten, zoals Amerika, Canada en Nieuw-Zealand. Kathleen Van der Vloedt van FurFection nam deel aan een van de trimwedtrijden en eindigde bij de diverse categorieën op zeer hoog niveau!

Kathleen FurFection - Gucci
Gucci is de Pomeriaan/ dwergkees waar Kathleen 1ste mee werd in de Intermediate class en 2de in de group Double Coat Sculpt
Nominaties en erkenning

“Van een collega hoorde ik over de trimwedstrijden van de ‘Online Competitive Pet Stylists Club’ en ben lid geworden om ook deel te kunnen nemen”, vertelt Kathleen, eigenaresse van hondentrimsalon ‘FurFection’. “Er worden geen prijzen uitgereikt, het gaat echt om de nominaties en de erkenning. Ik heb meegedaan aan de klassen Poodle, Salon Freestyle, Sporting, Handstrip, Clipper Terrier, Clipper Com, Matted mess makeover en Double Coat Sculpting. Je moest foto’s opsturen, die je van de diverse kanten had genomen van de honden: de zij- voor, boven- en achterkant en detailfoto’s van op het lichaam. Bijvoorbeeld van een deel van de hond waarvan je kan zien dat die geplukt is en niet geknipt.”

Kathleen FurFection - Marley
Marley is de Schnauzer waar Kathleen in de Intermediate class 1ste is geworden en 2de in de group clipped Terriër
Geen showhonden, maar huishonden

“Ik deed mee in de categorie Intermediate, omdat ik al drie jaar les geef en meer dan drie jaar mijn eigen salon heb en met hondenshows heb meegedaan. Dus ik ben geen beginner in het vak, maar hoor bij de gevorderde klasse. In totaal heb ik 86 foto’s ingestuurd van honden voor de diverse categorieën. Dat lijkt veel, maar is het niet gezien de onderdelen die je vast moest leggen. De foto’s zijn gemaakt van de honden die hier, zoals altijd, gebracht werden om geknipt te worden. Geen showhonden dus, maar gewoon huishonden. 28 februari was de uiterste inzenddatum en 1 maart was de uitslag bekend.”

Kathleen Van der Vloedt - Essen 2021 - (c) Noordernieuws.be - 20210130_092725
Voor de trimbeurt
Kathleen Van der Vloedt - Essen 2021 - (c) Noordernieuws.be - 20210130_122100
Na de trimbeurt
Concurrentie was enorm

“Wereldwijd hebben er honderden trimmers meegedaan en ik had totaal niet verwacht dat ik iets zou winnen. Omdat je lid bent van de groep zie je ziet de inzendingen van de andere deelnemers en de concurrentie was mega! Vanwege het tijdsverschil zag ik de uitslag pas ’s morgens en was stomverbaasd toen ik zag hoe hoog ik was geëindigd. Twee keer op de eerste plaats in de intermediaire groepen Clipped Terrier en Intermediate Double Coat. In de Intermediate Handstripped haalde ik de tweede plaats.”

Kathleen FurFection - Sjefke
Sjefke is de Lakeland Terriër waar Kathleen bij de Handstrip Terriërs 2de is geworden in de Intermediate Class
Het drong niet meteen tot me door

“Alle eerste plaatsen van de diverse klassen werden daarna bij elkaar gevoegd en daar werden dan ook weer de besten uit genomineerd. Daar eindige ik in zowel de Best Clipped Terrier en Best Double Coat Sculpture op de tweede plaats! Ik heb de uitslag een paar keer gelezen voor het tot me doordrong. Ik ging het meteen aan de kinderen vertellen, die supertrots en blij waren. Mijn man zat op zijn werk en hem kon ik het dus pas ’s avonds vertellen, maar die begon ook meteen te stralen. In april doe ik mee met de wedstrijd ‘#StayHome Grooming Contest Europa’. Ik ga mijn uiterste best doen en ben benieuwd waar ik zal eindigen!”

https://www.furfection.be/
Facebook

Foto’s: Kathleen Van der Vloedt, Noordernieuws.be

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook626
Twitter
Follow Me
Tweet