Laatste nieuws:
Dag van de Zorg - 21 maart - WZC Sint-Michaël

WZC Sint-Michaël houdt van u!

21 maart is het Dag van de Zorg en vanaf maandag 15 maart wil WZC Sint-Michaël iedereen die zorgt in het zonnetje zetten.

Iedereen heeft gezorgd op de eigen manier

“Wij hebben het afgelopen jaar gezorgd”, vertelt Evelyne Corrynen van WZC Sint-Michaël. “Maar wij niet alleen, alle Essenaren, alle Belgen hebben dat gedaan. Denk aan de mensen in winkels, die ervoor zorgen dat we kunnen eten, de bedrijven die de winkels bevoorraden, de boeren, vrijwilligers, gemeentediensten, … En natuurlijk heel de bevolking, die door de maatregelen te volgen er zo voor zorgde dat er minder besmettingen waren.”

Op een positieve manier achter ons laten

“Hier in huis willen we vooral een ode brengen aan alle medewerkers en bewoners, want iedereen heeft op zijn of haar manier meegewerkt”, vult collega Brigitte Van Turnhout aan. “Daarom willen we op een positieve manier deze periode achter ons laten. Bovendien is vrijwel iedereen is gevaccineerd, wat ook een mooie reden is om te vieren.”

Dag van de Zorg - Hartjes - Hangertjes - St.-Michaël - Essen

Elke dag een hartje in een bepaalde kleur

“Het thema van de week is: ‘Ik Houd Van U’. ‘Houden van’ wordt vaak gesymboliseerd met een hart. Een hart staat niet alleen voor liefde, maar ook voor trouw, vriendschap, vertrouwen. Elk van deze harten heeft een eigen kleur, blauw staat voor trouw, geel voor een gouden hart, oranje voor vriendschap. Komende week hebben we elke dag een thema met een hartje in een bepaalde kleur. Maandag bijvoorbeeld is het een blauw hartje en doen de medewerkers een playback op liedjes over vriendschap en liefde. En zo is er elke dag een thema, dat zelfs tot in het menu wordt uitgewerkt.”

Als dank voor de liefdevolle zorg

“Enkele weken geleden hebben de bewoners hartjes gemaakt van zoutdeeg in de diverse kleuren. Ze zullen die op dinsdag, Complimentendag, aan het personeel geven als teken van dank voor hun gouden hart en de liefdevolle zorg. We weten maar al te goed welke inspanningen de afgelopen periode zijn geleverd en daarom willen we iedereen bedanken met een leuke attentie.”

Een warme oproep naar iedereen in Essen!

“Op zondag 21 maart zingen we ‘Ik Houd Van U’ van Noordkaap en om 12:00 zetten we het filmpje online dat we met onze medewerkers en bewoners op dat lied hebben gemaakt. We doen hierbij de warme oproep aan iedereen in onze gemeente, om dit lied op dat tijdstip buiten te zingen. Om zo de samenwerking van iedereen, die op eender welke manier voor iets of iemand zorgt, te bedanken.”

NN

Facebook223
Twitter
Follow Me
Tweet