Laatste nieuws:
Duizenden congressisten verwacht in Marche-en-Famenne

Duizenden congressisten verwacht in Marche-en-Famenne

Regionale congressen van Jehovah’s Getuigen gaan opnieuw door in de WEX expo in Marche en Famenne. Het eerste grote congres van Jehovah’s Getuigen sinds 2019!

Driedaags evenement

Na een noodgedwongen pauze van drie jaar omwille van covid-19 heeft een van de grootste congresorganisaties ter wereld opnieuw gekozen om haar wereldwijde driedaagse evenement te organiseren. Het thema is ‘Heb geduld!’

Pandemie onderbrak de traditie

Voor 2019 werden de zomers in Marche en Famenne gekenmerkt door Jehovah’s Getuigen, die gedurende drie opeenvolgende weekends de hotels, vakantieverblijven, en restaurants vulden om hun jaarlijks regionaal congres bij te wonen. In 2020 onderbrak de pandemie die traditie toen de Getuigen hun live evenementen overal ter wereld annuleerden en hun congresprogramma’s als virtuele evenementen in meer dan 500 talen hielden. Maar gedurende de drie eerste weekends van juli zullen families van Getuigen van Jehovah uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel naar goede gewoonte terug in Marche-en-Famenne voor hun congres samenkomen. “Hoewel virtuele congressen ook voordelen hebben, kan niets het samenzijn in een grote groep vervangen”, aldus Ruben Snurawa, woordvoerder van Jehovah’s Getuigen. “Terwijl onze onlinecongressen miljoenen mensen over de hele wereld bereikten, verlangen we terug naar onze vreugdevolle, grote samenkomsten.”

Congressen reeks

Ongeveer 6.000 congressen zullen wereldwijd worden gehouden als onderdeel van de 2023 ‘Heb geduld!’congressen reeks. In België alleen al zullen tien congressen in negen talen gehouden worden in drie verschillende plaatsen. Van vrijdag tot en met zondag zullen zes congressessies de kwaliteit van geduld onder de loep nemen en de hedendaagse waarde ervan benadrukken aan de hand van Bijbelse voorbeelden. Aan het einde van de zaterdag-ochtendsessie is er een eenvoudige doopplechtigheid. Tijdens de zaterdag- en zondagmiddagsessie wordt een vooraf opgenomen film in twee delen getoond.

Drie dagen lang interessante tips

“Geduld is een mooie eigenschap die alle christenen in hun dagelijks leven willen tonen,” zegt Ruben Snurawa. “Ondanks onze goede bedoelingen kan het echter een dagelijkse strijd zijn om geduldig te blijven tegenover de vele uitdagingen in het leven. Drie dagen lang interessante tips krijgen om deze eigenschap te gebruiken in ons persoonlijke leven zal voor elke bezoeker heel nuttig zijn. “

Al meer dan honderd jaar

Jehovah’s Getuigen houden al meer dan honderd jaar publieke bijeenkomsten in stadions, arena’s, congrescentra en theaters over de hele wereld. Na de hervatting van kleinere persoonlijke bijeenkomsten en hun openbare bediening in 2022, zullen zij in de zomer van 2023 voor het eerst sinds de opheffing van de gezondheidsbeperkingen bijeenkomen tijdens veel grotere regionale congressen over de hele wereld.

Gratis toegankelijk

Het congres is gratis toegankelijk voor iedereen. Voor meer informatie over het programma of om andere congreslocaties en data te vinden, ga naar jw.org en navigeer naar het tabblad “Over ons”.

Bron en foto: JW

Facebook91
Twitter
Follow Me
Tweet