Laatste nieuws:
De bijzondere hobby van... Martine De Weerdt
De bijzondere hobby van... Martine De Weerdt

De bijzondere hobby van… Martine de Weerdt

Bijna iedereen kan schrijven en veel mensen dénken daarom dat ze kunnen schrijven, wat vaak niet opgaat. Martine de Weerdt (52) kan het zeker wél en bewees dat al door een boek op de markt te brengen, dat door veel mensen gekocht en gelezen is.

Als kind vond ik schrijven al geweldig

“Ik heb schrijven altijd heerlijk gevonden”, vertelt Martine. “Als kind vond ik opstellen schrijven al zo geweldig. Als je een verhaaltje moest schrijven van vijf of zes regels, bracht ik vijf pagina’s binnen. Ook toen wilde ik er al een streep humor in verwerken.”
De schrijfsels van het kleine meisje werden graag gelezen, vanwege haar persoonlijke stijl. “Kerst- en verjaardagskaarten schreef ik helemaal vol. Ik schreef en schrijf nog steeds vanuit mijn hart en met mijn gevoel.”

Schrijven met een boodschap

Schrijven is duidelijk de grote hobby van Martine, maar betekent eigenlijk nog veel meer voor haar dan alleen dat. “Als ik schrijf kan ik er al mijn opgedane indrukken en ervaringen in kwijt. Ik heb een druk leven: mijn gezin, mijn eigen bedrijf (bistro Daxx), mijn partner, maar zodra ik een moment vind, ben ik aan het schrijven. Ik probeer altijd een boodschap in mijn schrijven te verwerken, zoals liefde voor je gezin, je omgeving en iedereen die je lief is. De bewustwording van het goede waardoor je bent omringd.”

Van Chez Martine in Essen naar Bistro Daxx in Pulle

Martine had een lunchroom in de Stationsstraat in Essen en begon een bistro in Pulle. Toen ze nog in Essen woonde en werkte, plaatste ze al stukken op haar besloten facebookpagina: Het huis. Dat gaat eigenlijk over de titel van haar eerste boek: Een huis met een scenario. Diverse stukken die ze op de site publiceerde, zijn ook overgenomen in haar debuut.
“Die stukken werden door veel mensen gelezen. Als ik dan even niets plaatste, kwamen daar altijd reacties over waarom ik niets meer schreef. Klanten die in de zaak kwamen, vroegen me geregeld waarom ik geen boek uitbracht en adviseerden me ook dat te gaan doen.”
Aanvankelijk had Martine daar geen tijd voor. “Ik was bezig mijn zaak en woning te verkopen en een zaak en woning in Pulle aan te kopen. Dat zijn tijdrovende bezigheden, dus lag het schrijven even stil.”

Foto Martine De Weerdt - (c) Kristin Matthyssen

Ieder vrij moment grijp ik aan om te schrijven

De nieuwe zaak in Pulle was de voorgaande anderhalf jaar door omstandigheden gesloten geweest en de klandizie moest daarom helemaal opgebouwd worden. “Omdat het in het begin dus erg rustig was, had ik voldoende tijd om te schrijven. Ik nam mijn laptop mee naar de zaak en binnen vijf maanden was mijn eerste boek af. Toen was het al veel drukker geworden, maar ik vond het schrijven zo plezant, dat ik echt ieder vrij moment aangrijp om aan mijn teksten te werken.”

Martine De Weerdt

Eigen ervaringen in de verhalen verweven

In maart bracht Martine haar debuut uit: Een huis met een met een scenario. Haar tweede boek is klaar: Een tekstbericht met gebaren, en het derde in de maak.
“Het eerste boek was gedeeltelijk biografisch, waar niet iedereen blij mee was alhoewel de meeste mensen het geweldig vonden en enthousiast waren. Als ik begin te schrijven heb ik het verhaal al eigenlijk kant en klaar in mijn hoofd. Ik heb veel dingen meegemaakt in mijn leven. Leuke, humoristische dingen en minder leuke dingen. Die ervaringen verweef ik in mijn verhalen. Het is heel fijn als je met je hobby kunt afsluiten en er andere mensen blij mee kunt maken!”

LW

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook125
Twitter
Follow Me
Tweet