Jennifer Groeneweg - Hobby Haken

De bijzondere hobby van… Jennifer Groeneweg!

Haken is de grote passie van Jennifer Groeneweg (38) waar ze al heel vroeg mee begonnen is. Ondanks dat het jaren stil heeft gelegen, maakt ze tegenwoordig de prachtigste dingen.

Sneeuwballen

“Op school leerde ik haken en van mijn grootmoeder breien”, vertelt Jennifer. “Dat vond ik allebei leuk, maar heb er eigenlijk nooit veel mee gedaan en toen ik puberde doofde het helemaal uit. Maar creatief bezig zijn heb ik altijd leuk gevonden. Bijvoorbeeld toen ons oudste zoontje vier jaar werd, vlak voor de Kerst, heb ik met de kindjes ‘sneeuwballen’ gemaakt. Die ballen die je schudt en je sneeuw ziet vallen. Alleen hadden wij glitters gebruikt en de kinderen vonden het heel tof.”

Beertjes - 85

Ferm-Hoek

“Vijf jaar geleden werd ik via mijn vriendin lid van Ferm-Hoek, ze vroeg of ik een avondje mee wilde doen. We hebben samen een cursus leerbewerking gedaan om gsm hoesjes te maken. Dat was echt superleuk en ik werd lid van Ferm-Hoek. Er worden leuke, hobbygerelateerde, activiteiten georganiseerd, die ook vaak heel nuttig zijn.”

vriendjes - 85

Hartkabouters

“De activiteitenkalender kwam binnen en één van de activiteiten was: haak je eigen tas. Omdat ik haken vroeger ook leuk vond, heb ik me daarvoor ingeschreven. Het was weer even wennen, maar omdat ik het op school had geleerd, was ik er snel mee weg. Die tas gebruik ik nu nog. Een vriendin werkt bij een begrafenisondernemer en had een oproep gedaan om hartkabouters te haken. Die waren om kinderen te troosten, die betrokken waren bij overlijdens. Ik vroeg of ze een patroon had, dan wilde ik ze wel leren maken. Dat heeft ze doorgestuurd, ik ben ermee aan de slag gegaan en het is nog goed gelukt ook.”

Hobby Jennifer Groeneweg tas - 85

Zelf ontwerpen uitgewerkt

“Dat was meteen de inspiratie om me er verder in te verdiepen. Mijn vriendin heeft van alles gemaakt en allemaal even mooi, ze maakt echt prachtige dingen. Dat was zo leuk, dat ik dat ook wilde gaan doen. De meeste patronen zoek ik op en op basis van foto’s heb ik zelf ook een paar ontwerpen uitgewerkt, iets waar ik best trots op ben. Sjaals en knuffelpopjes maak ik het meest. Sjaals kun je van diverse materialen maken, afgestemd op de verschillende jaargetijden. Mijn dochter vindt ze ook leuk en begint ook al voorzichtig met haken.”

Hobby Jennifer Groeneweg tas - 85

Sleutelhangers en troostpoppetjes

“Voor knuffels volg ik het patroon en soms voeg ik zelf dingen toe. Zoals een hoedje of jurkje en ben dan trots als het helemaal goed gelukt is. Ik heb voor de eerste keer vingerloze handschoenen gemaakt en die waren in één keer goed. Soms vind ik iets tegenvallen dat ik maak aan de hand van een patroon. Dat pas ik dan aan, zodat het wordt zoals ik wil. Bijna elke dag haak ik en afgelopen weekend heb ik Pieper de Muis gemaakt van veloursdraad. Voor vriendinnetjes van onze dochter heb ik sleutelhangers en troostpoppetjes gemaakt. Die zijn daar zo blij mee en dan word ik er ook blij van.”

kerstman op de slee - c85

Teddystof

“Soms wordt me gevraagd iets te maken waar geen patroon van is en uiteindelijk lukt me dat ook. Het patroon dat ik dan zelf heb samengesteld typ ik uit en bewaar dat. Het moeilijkste dat ik gemaakt heb waren de baard en de biezen van de jas van de kerstman. Dat was draad van teddystof, daar zie je echter de rijen niet van als je die haakt, dat moet echt op gevoel. Als je dat dan af hebt en het is helemaal goed, ben je heel trots. Het was een uitdaging, maar is echt de moeite waard als het af is. Sjaals maken gaat meer op de automatische piloot. Voor de popjes moet je je concentreren en dus je hoofd leegmaken, omdat je focust op wat je aan het doen bent en dat is enorm rustgevend.”

Foto’s: Jennifer Groeneweg, Noordernieuws.be

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook43
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!