Laatste nieuws:
Tips4Trips - Rondje Roermond - Kasteel Daelenbroeck
Kasteel Daelenbroeck

Tips4Trips: Rondje Roermond met een ridderlijk verblijf in een kasteel

“Wat dacht je van een bezoek aan een kasteel?” vroeg de mevrouw van Romantik Hotel ons. Ik ontdekte geen toverstokje in de buurt… Uit het verleden weten we dat Romantik Hotels op ons to do-lijstje steeds met stip bovenaan staat. “Wat zou je denken van Kasteel Daelenbroeck, pal in het drielandenpunt Duitsland, Nederland en België”. Even geografisch een kijkje genomen en jawel, Erkenbosch ligt mooi ingebed tussen Mönchengladbach, Roermond en Bree. Met veel orde en de nodige stijlvolle outfits wordt de valies op een vrijdag klaargemaakt….

 
Mario De Wilde

 

We zijn mooi op tijd. Noblesse oblige. Ik heb besloten om gewoon te doen. Om geen nederig knikje te maken met mijn knieën en de general manager Ger Meijers en zijn dame Mariëlle niet te vousvoyeren. Een goede gok. De gastheer en gastvrouw blijken van vlees en bloed en begroeten ons hartelijk. De mijnheer aan de receptie legt ons bij het inchecken alles haarfijn en met een goed gevoel uit. Hij kan probleemloos een eigen rubriek krijgen in het gelijknamig maandblad.

 
En dan start het echte kasteelavontuur. Een sprookjesachtige setting waar Rapunzel, Doornroosje, Sneeuwwitje èn Kate Middleton stuk voor stuk jaloers op zouden zijn… Niets geschikter dan een streepje klassieke muziek –een wals van Chopin- om het fabuleuze kasteeldomein van Kasteel Daelenbroeck op te rijden. Een tijdloos mooi kasteel omringd door een slotgracht en prachtige tuinen. Het voelt alsof we midden in een sprookje wandelen. Hier is het dat we ons drie dagen zullen laten betoveren door de charme van deze idyllische regio. 

Tips 4 trips - 2024 - Roermond Daelenbroeck

14e-eeuwse burcht

We krijgen de hoogste suite in het roemrijke torengebouw toegewezen. We passeren een klein museum met kleine deurtjes en een smalle draaitrap die duidelijk dateren uit een tijdperk dat mensen nog dwergen waren. Met open mond en ogen horen we dat het kasteel gebouwd is op de grondvesten van een 14e-eeuwse burcht en een rijke historie kende. De Hoofdburcht, de Voorburcht en de Kasteelhoeve, bieden elk hun eigen bijzondere eigenschappen en sfeer. Op dit prachtige landgoed gaan natuurschoon en rust hand in hand met cultuur, luxe en comfort. Er zijn in totaal 24 stijlvol ingerichte kamers beschikbaar, waarvan het grootste deel zich bevindt in de oude Kasteelhoeve. Op heel het landgoed is het vorstelijk genieten en zeker als je naar het nabijgelegen beautycentrum gaat om daar van het saunalandschap gebruik te maken of door te ontspannen in het zwembad.

Tips 4 trips - 2024 - Roermond Kasteel Daelenbroeck

Royaal gedekte tafels

We kunnen daar overigens ook afpeigeren in het fitnesscentrum, op de squashbaan of in de spinningruimte. Aan de bosrand bevindt zich dan weer een mooi buitenterras. Eén van de pijlers van het Romantikmerk vindt zijn oorsprong in de restaurantkeukens: culinaire expertise. In Kasteel Daelenbroeck is dat niet anders, want wat tijdens ons bezoek op tafel kwam, is van een hoogstaand (zeg maar uitzonderlijk) niveau. Noteer de royale high tea op vrijdag, zaterdag en zondag in een echte kasteelsfeer. Hier genieten we van een royaal gedekte tafel voorzien van een breed scala aan heerlijkheden. Tijd om ook deze mooi omgeving in Midden-Limburg te gaan ontdekken…

Tips 4 trips - 2024 - Roermond sledehondentocht

Een (euh….) huskytocht

Meteen al een verrassing van formaat in het vlakbij gelegen Koningslust. “Wat dacht je om zelf de trekkracht en het uithoudingsvermogen van een roedel Siberische sledehonden te beleven, je mag ze zelf aansturen”, kadert André Veenstra onze missie terwijl hij koffie, thee en een kleine koffietafel installeert. De opwinding en bewondering ervaren we pas écht wanneer we op de sledehondenkar staan. Een kwartier later denderen we niet door Lapland maar door de Limburgse natuur! ‘s Middags houden we halt aan een mobiele keuken om nadien onze tocht verder te zetten. Ik zeg je nu al: ik kan straks weer ongelooflijk opscheppen aan het koffiezetapparaat van de redactie….
www.lowlandpack.nl

Rondje Roermond

Voor hen die denken dat Roermond een wat grijze industriestad is: ik snoer ze de mond! Op een terrasje zitten aan het water, de nieuwste sneakers of outfit scoren, al fietsend of wandelend nieuwe plekjes ontdekken, genieten van de bootjes op de Roer en Maas, het zijn maar wat tips. Op slechts drie minuten loopafstand van de historische binnenstad ligt het beroemde Designer Outlet Roermond. Winkelen in ruim 185 winkels met meer dan 200 topmerken tegen absoluut de laagste prijzen? Dit outlet center is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste en meest succesvolle outlets van Europa. Hier shop je de mooiste merken met kortingen oplopend tot 70%.
www.weareroermond.com

Tips 4 trips - 2024 - Roermond Bakkerij De Kroon

Op bezoek bij een 99-jarige

Van shoppen krijgt een mens honger en op aanbeveling van een local zoeken we een tafeltje uit bij Bakkerij annex lunchroom In de Kroon, in 1925 opgericht door Hubert en Heleen Smeets, die er voor die tijd al een unieke combinatie van maakten. In 1963 namen hun zoon Frans en zijn vrouw Agnes de zaak over en maakten de Kroon bekend tot in alle uithoeken van Limburg. In 1993 werden de huidige eigenaren Frank Smeets en Anouk Nizet de opvolgers en, juist ja, de derde generatie was een feit. Ook zij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en ontvangen jong en oud in hun prachtige zaak. Moet je die Sint-Christoffeltaart eens proeven, de oh, zo bezongen Limburgse vlaaien en de ‘home made’ pasteitjes, de vol-au-vent zoals wij dat noemen. Een absolute aanbeveling wanneer je straks Roermond bezoekt.
www.indekroon.nl

Ophalen, die brug

Terug naar Kasteel Daelenbroeck. Ik neem nog uitgebreid gebruik van de jacuzzi op de kamer en duik ook nog eens onze eigen infraroodsauna in. Intussen pruttelt de koffiefilter en hoor ik de eerste paringsdriften van de rondzwemmende eenden op de slotgracht. Het zal snel lente worden… Ik voel me hoofdpersonage in een eenakter van Shakespeare. Straks is het tijd om uit te checken. Dat doe ik met flinke tegenzin. Eigenlijk zou ik liefst meteen en voor eeuwig de kasteelbrug willen ophalen. Al werden er in de middeleeuwen ook wel eens kamersleutels ingeslikt. Gelukkig zijn er de vele prachtige herinneringen aan een uniek verblijf. Zo, ik heb het gezegd (en geschreven).

Nog meer om te romantiseren in België en Nederland

Ben je benieuwd naar andere Romantik Hotels in België en Nederland? De hotels worden zeer persoonlijk beheerd en de gastheren kennen de regio, de mensen en de cultuur beter dan wie dan ook. Zo krijg je insidertips uit de eerste hand en nadat je uitgebreid kennis hebt gemaakt met de natuur en de verschillende culturen van ons landje, word je ‘s avonds verwend met culinaire hoogstandjes. Alle restaurants bieden heerlijke regionale specialiteiten op hoog niveau, waar Bourgondisch België en Gezellig Nederland zo om bekend staan.

Win je eigen arrangement!

Als extraatje geven we graag een uitzonderlijk verblijf voor twee met ontbijt in een Romantik Hotel naar keuze weg. Wat moet je daarvoor zoal doen? Beantwoord onderstaande vragen en win!

  • Wanneer is de Romantik Group opgericht?
  • Hoeveel Romantik hotels zijn er in België?
  • Romantik Hotel Daelenbroeck biedt een tweedaags arrangement aan. Hoeveel kost dat?

Mail naar tips4tripsreisreportages@gmail.com met als titel ‘Romantische Romantik Hotels’ met daarbij je drie antwoorden. Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen en dat alles voor woensdagavond 28 februari 2024 om 18.00 uur. Eén antwoord per persoon en gezin. Meerdere antwoorden door één persoon insturen op verschillende mailadressen worden door onze zoekrobot er ongenadig uitgehaald en uitgesloten.

Uitslag Marrakesh wedstrijd
De vorige ‘Tips4Trips’-wedstrijd leverde deze drie winnaars voor een gratis verblijf in Marrakesh op:
Marijke Boulet uit Tongeren, Nga Ying Yim uit Pulderbos en Daniella Lanckman uit Erpe-Mere.