Strategisch voetbal

Bypass

Computers zijn vooreerst een aanwinst geweest, maar kunnen ook onze ondergang worden.
Internet, het zou de wereld moeten samenbrengen, maar het duwt de mens in een isolement.
Ik zie hoe mijn kinderen verdwalen in deze virtuele wereld. Je trekt hen weg van hun computer om te komen eten en vervolgens zitten ze tijdens de maaltijd vastgekluisterd aan hun gsm.
Maar ook wij ouders raken stilaan verslingerd aan deze zee van aanbod. We bestellen uit gemakzucht eerder op internet dan winkels af te schuimen, waardoor de gewone buurtwinkels gebypassed worden en niet meer uit de kosten geraken.

Doordat er steeds meer werk geautomatiseerd wordt, zullen er jobs verdwijnen. Boekhouders, vertegenwoordigers, secretariaten, klantendiensten, bandwerkers. Er zit zelfs geen mens meer aan de bankloketten en binnenkort kunnen we zelfs met onze smartphone een huisarts raadplegen.
Je zou jezelf gelukkig kunnen prijzen, want je kan van huis uit alles regelen.
Edoch, sta hier even bij stil… Als alles via internet geregeld kan worden, dan kan een bedrijf bestaan uit een computerspecialist een technieker en een werkgever. De rest van het werkvolk gaat overbodig worden. De werkloosheid zal ongekend toenemen, waardoor mensen moeten terugvallen op elementaire dingen. Zoals terug zelf groenten verbouwen, kippen zetten, een koe of varken aankopen, vetmesten en meer van dit. Enkel en alleen al om jezelf betaalbaar in je levensbehoeften te voorzien. Hierdoor zullen restaurants en winkels hun inkomsten zien slinken.
De economische cirkel gaat uiteindelijk vierkant draaien en daar kan je terecht bang van worden.
Panikeren is niet nodig?
Dan hebben we het hier nog niet over de zelfdenkende computers of een falen van internet…

Martine de Weerdt

Facebook65
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!