Laatste nieuws:
Cyberpesten

Blondjes redden de wereld

Dat ‘De wereld is om zeep” van Urbanus uit 1974 op de dag van vandaag zoveel waarheid bevat, had je bij de release niet verwacht. Maar het is zo. Er klopt geen jota meer van wat er de dag van vandaag gebeurt.
Draag je een kort rokje of zet je een stukje erotische foto op je Facebook om je nieuw boek te promoten, dan word je uitgejoeld, ben je een slechte moeder en meer. Dit terwijl modellen in minuscule lingerie de bushokjes sieren.
Draag je een boerka, dan krijg je een veeg uit diezelfde pan. Rij je met een mega vette klassieker, dan word je vies bekeken omdat je iemands zuurstof bezoedelt. Rij je met een super de luxe elektrische wagen, dan mag je ook de één of andere jaloerse blik in ontvangst nemen.
Waar gaan we naartoe?
Jaloezie nekt elke relatie, elk geloof, elke maatschappij. Zelfs de weersverwachtingen kloppen niet.
Er word ons contant ingepeperd wat mag en niet mag, waardoor we niet meer zijn wie we zijn.
En toen er van de week een leuke blonde madam in kort rokje met vuurrode, lange nagels binnenkwam en met, door superlange wimperextensions gekroonde, helblauwe ogen aan me vroeg: “’Zit er witte chocolade in uw witte chocolademelk?” ben ik naar de keuken gelopen om op mijn ongelovige knietjes te vallen en een gebed te prevelen naar ‘who ever’ die wilde luisteren:
“Dank u dat sommige dingen gewoon blijven bestaan!!!”

Martine de Weerdt

Facebook93
Twitter
Follow Me
Tweet