Laatste nieuws:
Willy Vanweesenbeeck Blaadjesman Wildert Neemt Afscheid - Noordernieuws.be

‘Blaadjesman’ Willy Vanwesenbeeck neemt na 39 jaar afscheid

Willy Vanwesenbeeck is een bekend figuur op de Wildert. Al 39 jaar brengt hij iedere week trouw de huis-aan-bladen rond. Op zijn twintigste begon hij al met de bezorging op Nieuwmoer, maar nog niet als zelfstandige. Dat kwam pas later, toen Willy op Wildert begon.
Sociale contacten stonden op de eerste plaats

“Mijn vader heeft altijd genoten van de sociale contacten, dat stond en staat bij hem op de eerste plaats. Hij vond het nooit leuk als het te stil was op straat en hij niemand tegenkwam.” vertelt dochter Kim. “Mijn vader heeft altijd veel van de Wildert gehouden. Hij heeft er veel familie, vrienden, heeft er gevoetbald en hij is een trouwe bezoeker bij Jerry van dagbladhandel Brems en Café Volksvriend.”

Fijne herinneringen

“Als gezin hebben we altijd allemaal meegeholpen met het ‘blaadjes steken’ (in elkaar steken, nvdr) tot en met onze grootouders en de broer van mijn grootvader toe. De blaadjes werden altijd op woensdagmiddag bezorgd. Dan waren we op het plein met onze vriendjes en vriendinnetjes aan het spelen. Als we de camion aan zagen komen, renden we met z’n allen naar ons huis en alle kinderen hielpen vrijwillig mee. Gewoon, omdat ze het leuk vonden. Daar begonnen de sociale contacten al en zelfs nu, jaren later, hebben we het er nog over hoe gezellig dat was!”

2500 in de week!

“Er zijn iedere week twee bedelingen, twee keer 1250 blaadjes bussen op 1250 adressen. Dat zijn er 2500 in de week! Niks was ooit teveel voor onze pa. Toen hij een keer slijmbeursontsteking had, hebben wij het één keer van hem overgenomen. Wat een werk! Toen hadden we nog meer bewondering voor hem. Dat was trouwens de enige keer dat hij niet zelf de blaadjes rondbracht.”

Onverwacht presentje

“Als kinderen hadden en hebben we nog steeds een enorm respect voor onze pa, want hij verzaakte nooit! Iedere week ging hij op de fiets door weer, wind en sneeuw. Blaadjes bussen is een tijdrovende bezigheid. Maar hij combineerde hij dit vlekkeloos met zijn dagelijkse beroep: machinist op de trein voor goederenvervoer. Hij vond allebei zijn jobs leuk, maar de blaadjesronde was toch zijn favoriet. Gewoon vanwege de contacten en het buiten zijn. Mensen uit de wijk, die hij niet eens kende, hadden een keer iets leuks voor hem gemaakt. Daar was hij zo blij mee!”

Pa zal op een heel andere manier van het leven gaan genieten

“Op 25 april zal zijn laatste bedeling zijn. We waren werkelijk stomverbaasd toen hij tegen ons zei dat hij er mee op ging houden. Maar hij wil graag meer tijd kunnen doorbrengen met zijn gezin, vrienden en familie. Ook gewoon op de zetel zitten met een pintje en dan een goede film kijken of voetbal. Of wandelen met zijn twee labradors. Het zal een hele verandering zijn, ook voor ons, want we hebben het altijd heel leuk gevonden. De blaadjes zorgden er ook voor dat we elkaar als familie veel zagen en dat we erg ‘close’ waren en bleven. Maar we vinden het geweldig dat onze pa nu op een heel andere manier van het leven gaat genieten!”

Foto’s: Kim Vanwesenbeeck, LW

LW

Facebook120
Twitter
Follow Me
Tweet