Laatste nieuws:
Linda De Ranter en Eric Cox - Cafe Volksvriend op de Wildert
Linda De Ranter en Eric Cox

Linda en Eric nieuwe uitbaters café Volksvriend

Café Volksvriend op de Wildert is een oprecht bruin café en bestaat al sinds 1910. Het is al jaren het enige café in de wijk en altijd zeer populair. Helaas bleef dit niet zo en in april 2023 sloot het de deuren.

Linda De Ranter

Om toch een café op de Wildert te houden, besloot Drankenhandel Van Oevelen de zaak aan te kopen en ging op zoek naar een uitbater. Er waren enkele gegadigden en uiteindelijk viel de keus op Linda De Ranter. Linda is geen onbekende in café Volksvriend, ze is een vroegere medewerkster, die zeer graag gezien was.

Uitbater gezocht

“In februari kreeg ik van diverse mensen berichten dat er een uitbater voor het café werd gezocht”, vertelt Linda. “Eerst dacht ik: nee, niet weer mijn leven omgooien, maar het bleef toch spoken in mijn hoofd. Ik heb het met mijn partner Eric Cox en mijn dochter Chloé besproken, mijn dochter zei: ‘Doen, dan kan ik een feestje geven.’”

Droom

“Het is vroeger altijd een droom van me geweest”, zegt Eric. “Maar toen Linda het zei, verschoot ik wel en kon niet direct ja of nee zeggen. Na een paar weken nadenken heb ik besloten het te doen. Ik heb altijd in de bouw gewerkt, maar ook achter de toog van diverse sportclubs gestaan, dus ik heb wel ervaring op dat vlak.”

Ruime ervaring

“Ik heb een heel ruime ervaring in de horeca en heb in het verleden ook in de Volksvriend gewerkt”, legt Linda uit. “Mijn hart is daar altijd gebleven, vooral vanwege de mensen en nadat ik ben weggegaan, heb ik met veel mensen contact gehouden. Toen Eric zei dat hij er ook voor wilde gaan, heb ik contact opgenomen met Stef Van Meel van Van Oevelen en zijn we een paar keer op gesprek geweest. Ik was superblij toen ik het bericht kreeg dat wij de nieuwe uitbaters werden! Om het te vieren zijn we uit eten gegaan.”

Dezelfde middag aan het werk

“Op 15 mei werd door Van Oevelen de akte getekend en dezelfde middag zijn we hier aan het werk gegaan. Er moest megaveel gebeuren en dat is zachtjes uitgedrukt. Maar het vordert en de planning is om op vrijdag 7 juni open te doen. Zaal Flora zal blijven bestaan, maar voorlopig blijft die nog gesloten, omdat het helemaal opgeknapt moet worden en ook het terras zal weer aanwezig zijn. Mijn dochter Chloé zal af en toe bijspringen in het café”

Weerzien met vrienden

“We zullen elke dag van 10:00 tot zeker 00:00 geopend zijn. We verheugen ons er enorm op om iedereen te verwelkomen en voor mij is het bovendien een weerzien met oude vrienden!”

NN

Facebook236
Twitter
Follow Me
Tweet