De bijzondere hobby van Patrick Rossen - HDC - Federatie - Noordernieuws.be

De bijzondere hobby van… Patrick Rossen

Bij een club deel je een gezamenlijke passie. Patrick Rossen (52) deelt met zijn clubgenoten de passie voor Harley-Davidsonmotoren. Harley-Davidson Club Essen bestaat nu 3½ jaar en Patrick is er secretaris.

6 maanden proefperiode

“Kort na de oprichting ben ik er bij gekomen en was 6 maanden prospect.” vertelt Patrick, “Prospect is een proefperiode, een soort stage zeg maar. Tijdens die 6 maanden moet je bewijzen dat je hart voor de club hebt én dat je inbreng hebt. Je doet allerlei karweitjes om de club op te waarderen, zoals tappen, opbouw bij evenementen, hulp naar andere clubs, … Na die 6 maanden kom je voor de Raad van Vaste Leden en moet je je motivatie toelichten waarom je bij de club wilt komen. Alle vaste leden moeten hun toestemming geven. Als 1 lid geen toestemming geeft, kom je er niet bij. De stemming is unaniem.”

Het delen van je passie als club

“Als je vol lid bent, stem je mee over nieuwe prospecten. Nieuwe prospecten worden bij ons niet geaccepteerd als het ruziemakers zijn, dronkelappen of drugsverslaafden. We willen dat mensen iets toevoegen aan onze club, iets waar we op kunnen bouwen. Als club vinden we het leuk om onze passie te delen met mensen die daar interesse in hebben. Het is leuk als je met je club in een dorp komt en alle bewoners lopen uit om te komen kijken.”

Iedereen is welkom op onze jaarlijkse meeting

“We hebben elk jaar op 21 april een openingsrit en rond 11 oktober een sluitingsrit. Bij die ritten hou je rekening met andere clubs, omdat iedereen er welkom is. Ongeacht welke motor ze rijden. Tussen begin- en eindrit maken we als club ook ritten naar de Ardennen, door Nederland, België of rijden naar meetings van andere clubs. In augustus hebben we onze jaarlijkse meeting, waarbij alle clubs van de federatie uitgenodigd zijn. Iedereen is er welkom, motorrijder of niet! Dit proberen we altijd in het laatste weekend van augustus te doen. Met de organisatie van zo’n evenement moet je vroeg beginnen en er wordt ook een draaiboek van gemaakt. De locatie, bij de Rommeshoef, wordt door ons altijd voor een paar jaar vastgelegd.”

Aangesloten bij de Federation Harley-Davidson Clubs Europe

“We zijn ook aangesloten bij de Federation Harley-Davidson Clubs Europe. Dat is een overkoepelend orgaan ter bescherming en promotie van Harley-Davidsonrijders van heel Europa. Als club moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. En net als bij de prospects moeten alle leden van de federatie het er unaniem mee eens zijn dat je je aansluit.”

Presidents meeting

“Je bent een jaar kandidaat-lid als club en na een jaar wordt er gestemd of je vol lid kan worden. In dat jaar kunnen andere clubs bezwaar indienen, wat het lidmaatschap tegen kan houden. De stemming wordt jaarlijks gehouden op de Presidents meeting. Die is ieder jaar in een ander land, maar altijd in de 1ste of 2de week van november. Bij die meetings zijn ook behoorlijk wat vrouwen aanwezig, zeker zo’n 20%.”

Opleiding voor automonteur

“Het is leuk om je passie voor de techniek te delen. Om samen met je collega motorrijders technische problemen te bespreken en je kennis uit te breiden. Ik heb voor automonteur geleerd en geef er ook les in bij het volwassenen onderwijs bij Encora. Dus mijn technische interesse is ruimschoots aanwezig.”

Mijn droom is een vergaderplaats met sociale functie

“We hebben nu een vergaderplaats in Putte, maar zouden het prachtig vinden om hier in Essen een onderkomen te vinden. Mijn droom is dan om dat onderkomen ook een sociale functie te geven. Een plek waar iedereen een pintje kan komen drinken. Dat we ook jongere mensen en beginnende motorrijders kunnen betrekken bij onze club. Dat we onze passie kunnen delen en overbrengen!”

www.hdcessen.be

LW

Foto’s ©HDC Essen
Grote foto: ©Machteld Verrycken

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook93
Twitter
Follow Me
Tweet

2 Reacties

  1. leuk gedaan en goed omschreven bedankt

    met vriendelijke groeten jean pierre

    voorzitter H-DC Essen

  2. Willem van Loon

    Een heel erg leuk interview Patrick , bedankt Goede reclame voor de club.

    Vr. Groetjes Willem en Wies.