Laatste nieuws:
De bijzondere hobby van Claudia Raeymakers

De bijzondere hobby van… Claudia Raeymakers

Veel hobby’s kun je met andere mensen doen, sommige doe je alleen. Maar voor de hobby van Claudia Raeymakers (27), grimeren, heb je juist andere mensen nodig!

Precisiewerk

“Eigenlijk heb ik altijd al goed kunnen tekenen,” vertelt Claudia, “vroeger maakte ik ook tekeningetjes op nagels. Dat is heel klein en precies werk en daar had ik ook echt het geduld voor. Je moet er dan ook echt zin in hebben, anders moet je er niet aan beginnen. Want dan wil je het snel even doen en dat werkt niet.”

Schminkworkshop

“Met grimeren begon ik zo’n drie jaar geleden op mijn werk, een kindercrèche. Het was Sinterklaas en ik wilde wat origineels doen. Ik had nog wat schmink staan dat ik over had van carnaval. De eerste keer dat ik grimeerde was het echt nog uitzoeken hoe of wat en de tekeningen die ik maakte waren heel simpel. Eén van de moeders van de kinderen op de crèche organiseerde een schminkworkshop voor haar moeder en nodigde mij ook uit. Daar heb ik heel handige dingen en penseeltechnieken geleerd. Ik gebruik face- en bodypaint die anti-allergeen is en de kleuren wit en zwart gebruik ik het meest. De verf is makkelijk te verwijderen met water en zeep, behalve als er glitters inzitten, dan is het ietsje moeilijker.”

Bar Choc

“De eerste keer dat ik ergens anders grimeerde was bij Bar Choc op de Nieuwmoer bij een kinderdisco en later ook met Halloween. Twee jaar geleden heb ik meegedaan aan het schminken van carnavalsvereniging Denuil en Zwarte Pieten. Pas geleden heb ik mijn nichtje geschminkt, ik had haar foto’s laten zien van Pinterest waar ze uit mocht kiezen. Ik haal sowieso veel inspiratie van Pinterest. De foto die ze koos was best moeilijk om te doen, maar het resultaat mocht er zijn.”

Kinderen vinden het prachtig

“Natuurlijk schmink ik mezelf ook en dat is niet moeilijker dan dat je een ander grimeert, het duurt alleen langer. Ik zoek dan een voorbeeld op mijn tablet, die ik schuin voor me zet. De spiegel plaats ik recht voor me en dan ga ik aan het werk. Vanwege de kleuren vind ik tijgers het leukste om te tekenen en je kunt er eindeloos mee variëren. Als ik kinderen ga grimeren zeggen de mama’s vaak: dat gaat hij/zij niet toelaten, daar beweegt hij/zij teveel voor. Maar kinderen zitten juist altijd perfect stil. Het jongste kindje dat ik ooit heb gegrimeerd was vier maanden. De ouders hadden haar een carnavalskleedje aangedaan en ik heb haar een rood neusje gegeven en een zonnetje. Maar meestal schmink ik kinderen vanaf een jaar. Kinderen zijn doorgaans verwonderd als ze zichzelf in de spiegel zien en begrijpen niet dat ze naar zichzelf kijken. De oudere kinderen vinden het altijd prachtig als ze hun spiegelbeeld zien en vinden het super!”

Zwangere buik beschilderen

“In mei heb ik de zwangere buik van een vriendin beschilderd, dat had ze aan me gevraagd. Ze had dat op internet gezien en wist dat ik schminkte. Zo’n bolle buik is heel anders dan een gezicht. Een gezicht is ook rond, maar is ook een veel kleinere oppervlakte. Vandaag doe ik het bij mijn vriendin Daisy die 1 september is uitgerekend. Het eindresultaat moet voor de buitenwereld nog geheim blijven, maar het wordt heel leuk. Het is vooral om foto’s te maken als aandenken.”

Gene Simmons

“Alle meisjes willen graag als prinsesje verkleed gaan en ook zo geschminkt worden. Behalve één meisje, die wilde als Gene Simmons van de groep Kiss gegrimeerd worden. Haar ouders hadden speciaal een leren jasje voor haar gemaakt en van die blokschoenen. Het resultaat was geweldig!”

Zie ook de facebookpagina van Claudia.

LW

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook53
Twitter
Follow Me
Tweet