Laatste nieuws:
Carina Somers en Guy De Bruyn vonden elkaar via internet - Seniorennet

Zij vonden hun grote liefde via internet. Carina en Guy vertellen!

Een nieuwe relatie vinden is niet gemakkelijk, zeer zeker niet als je al het een en ander hebt meegemaakt. Ben je daarbij ook niet iemand die zomaar een praatje maakt of alleen iets onderneemt, dan is het extra moeilijk. Internet kan hier heel goed bij helpen, maar helaas rust er bij veel mensen nog een taboe op. Carina Somers (57) en Guy De Bruyn (68) vonden elkaar via seniorennet en zijn na negen jaar nog steeds helemaal gelukkig samen.

Carina Somers en Guy De Bruyn vonden elkaar via seniorennet

Mensen doen zich op internet vaak heel anders voor

“Na een huwelijk van 27 jaar heb ik in december 2010 de scheiding aangevraagd”, vertelt Carina. “Sinds mei 2011 ben ik gescheiden. De scheiding was zwaar, maar ik had het al veel eerder moeten doen achteraf bekeken. Het alleen wonen was moeilijk in het begin, maar mijn toen thuiswonende dochter heeft me er doorheen geholpen. Ik zocht vooral vriendschap, maar dat is niet zo gemakkelijk. Ik ben op internet gaan zoeken, want ik wilde toch wel iemand ontmoeten. Iemand met wie het op alle vlakken zou klikken. Niet om meteen mee samen te gaan wonen, maar een latrelatie bijvoorbeeld. Dat is helaas niet zo evident. Als je dan, na een poosje gechat te hebben met iemand, afspreekt, blijkt die heel anders te zijn. Ze gebruiken zelfs vaak een foto van twintig jaar geleden of blijken alcoholist te zijn.

Blijven hopen

“Op een bepaald moment denk je: is er nog wel iets goeds te vinden? Ik ben blijven hopen, want er zouden toch wel ergens goede mensen zijn? Op een gegeven moment had ik genoeg van al die sites. Het ging doorgaans om getrouwde mannen die alleen op seks uitwaren. Ik was toen 49, maar zelfs jonge mannen van twintig jaar kwamen met merkwaardige voorstellen. Toen hoorde ik over seniorennet. Ik ben niet iemand die zomaar met mensen in gesprek gaat, maar ik hoorde dat seniorennet ook voor vriendschappen is. En daar had ik behoefte aan. Een gezellige babbel, samen ergens naar toe gaan, … Ik meldde me aan en kreeg al snel een berichtje van Guy. Na drie keer te hebben gechat, wilde Guy een keer afspreken. Hij zei: ‘Ik wil je wel eens ontmoeten.’ Ik verschoot ervan, want dat ging mij een beetje te snel. Ik heb toch o.k. gezegd en dacht: ik zie wel. Want eigenlijk had ik de hoop al opgegeven.”

Carina Somers en Guy De Bruyn vonden elkaar via seniorennet

Meteen geïnteresseerd

“In 1969 ben ik getrouwd en in 1972 gescheiden”, zegt Guy. “We hadden een dochter, die onder mijn hoede kwam, omdat mijn vrouw een alcoholiste was. Dat was ook de reden van de echtscheiding. Mijn dochter heeft een poos op internaat gezeten, omdat ik werkte. Na het internaat was ze veel bij een tante, die mij ook heeft grootgebracht. Na mijn huwelijk heb ik diverse lange relaties gehad en ben ook dikwijls alleen geweest. Ik heb altijd in de horeca gewerkt en daar ontmoet je niet altijd de beste mensen en veel foute vrouwen. Maar ik heb wel veel plezier gehad. Toen ik alleen was, ben ik op diverse sites gaan kijken, ook op seniorennet. Ik ben iemand die snel af wil spreken, omdat je dan iemand ziet. Op internet doen heel veel mensen zich namelijk anders voor. Je kan weken met iemand chatten, maar als je die persoon dan ziet, blijkt het een heel ander iemand te zijn. Ik zag de foto van Carina en las haar profiel en was meteen geïnteresseerd. Ik heb haar een berichtje gestuurd en gevraagd of we af konden spreken.”

Op wolkjes
“We hebben afgesproken op de parking van de Albert Heijn in Putte en zijn naar het café op het hoekje gegaan, waar we op het terras hebben gezeten”, herinnert Carina zich. “Het verwonderde me dat hij koffie dronk en geen pintje, want op dat vlak had ik wel anders meegemaakt. We babbelden en hebben er uren gezeten. Daarna zijn we in het bos gaan wandelen en uit eten gegaan. Ik had dat niet verwacht, ik dacht dat het voor een paar uurtjes zou zijn, maar zo was het niet. Eind van de avond ging Guy terug naar Deurne waar hij woonde en ik liep op wolkjes. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou klikken! De dag erna wilden we terug afspreken en dat was in Brasschaat.”

“Eind van de avond ging Guy naar huis en ik liep op wolkjes…”

Carina Somers en Guy De Bruyn vonden elkaar via seniorennet

Ik wilde niet meer wachten
“Ik vond Carina heel leuk en vond het tof dat we zo goed overeenkwamen en dezelfde interesses hadden. Ik wilde haar echt snel weer terugzien. De volgende keer was het heel vertrouwd en toen heb ik haar voor het eerst gekust. Ik werkte in een frituur in Antwerpen en twee dagen na onze afspraak kwam ze daar langs om goeiedag te zeggen, dat was op woensdag. Ik vond dat heel speciaal, omdat ze met het openbaar vervoer kwam.”
“Ik wilde niet meer wachten en ben er gewoon naar toe gegaan,” legt Carina uit. “Guy was heel verrast, want hij had dat totaal niet verwacht en was erg blij me te zien. Ik heb daar een paar uur gezeten en als er even geen klanten waren, gingen we kussen in de keuken.”
“Ik heb haar uitgenodigd om op vrijdag bij me te komen eten”, zegt Guy. “Toen is ze het hele weekend blijven plakken. Het was goed, de klik was er en we wisten dat we met elkaar verder wilden. Elk moment dat het kon, waren we vanaf toen samen.”

“Vanaf toen waren we elk moment dat het kon samen!”

Toen brak Guy zijn nek…

“We zijn vrij snel gaan samenwonen,” vertelt Carina. “We leerden elkaar op 1 april kennen en in juni zijn we op vakantie naar Rhodos gegaan. In september was ik in het weekend bij Guy. Ik sliep en hij ging ’s nachts naar het toilet en is in de badkamer gevallen. Mijn zijn hoofd op de rand van het bad en had daarbij zijn nek gebroken. Zijn zoon hoorde hem roepen en heeft de ambulance gebeld en de brandweer. Want hij woonde op de tweede verdieping en moest via de ladder vervoerd worden, omdat hij zich niet kon bewegen, alleen zijn hoofd.”

Ik zou hem nooit in de steek gelaten hebben

“Na de opereratie heb ik drie weken in de kliniek gelegen en daarna twee maanden in revalidatie. Ik heb nog lang in een rolstoel gezeten, maar ik besef heel goed dat ik ontzettend veel geluk heb gehad. De meeste mensen blijven verlamd.”
”Alle dagen ben ik naar hem toe geweest,” zegt Carina. “Het kwam niet in me op om hem in de steek te laten, omdat hij verlamd was. Ik hield en houd nog steeds veel van hem.”

Bevestiging van haar liefde

“Voor mij was dat een bevestiging van haar liefde”, vertelt Guy verder. “Ze zei: ‘Kom bij mij wonen, want je woont op de tweede verdieping en je zit in een rolstoel.’ Mijn ongeluk heeft het samenwonen bespoedigd, want er was nog helemaal geen sprake van. Maar zij vond het vanzelfsprekend dat ik bij haar introk.”

Carina Somers en Guy De Bruyn vonden elkaar via seniorennet

Het was en is nog steeds goed
“Het voelde vanaf het eerste moment goed aan. Omdat ik werkte zat Guy veel alleen in een huis dat hij niet kende. Maar hij paste zich heel snel aan.”
“Ik heb zes maanden in een rolstoel gezeten en nog een dik jaar met een rollator gelopen,” vult Guy aan. “Ik heb er nooit over gedacht om dan weer alleen te gaan wonen. Het was en is goed. We wonen nu negen jaar samen en we zijn mog steeds heel gelukkig!”

“Nu pas kan ik zijn wie ik ben, dat had ik nooit verwacht!”

Nu weet ik wat geluk is!

“Pas door Guy te leren kennen weet ik wat geluk is,” straalt Carina. “Een lang huwelijk met een narcist en alkoholieker heeft me serieus kapot gemaakt. Maar nu mag en kan ik mezelf zijn, ik had dit nooit verwacht. Zonder internet had ik Guy nooit gevonden. Ik ben niet zo sociaal aangelegd en zou hoogstwaarschijnlijk alleen zijn gebleven.”

NN

Facebook155
Twitter
Follow Me
Tweet