Laatste nieuws:
Liefde via internet dating - Ilse en Alain vertellen!

Zij vonden hun grote liefde via internet. Ilse en Alain vertellen!

We zijn er niet voor gemaakt om alleen te zijn. Vroeg of laat mis je iemand om je leven mee te delen, maar hoe vind je die en waar? En heel belangrijk: hoe scheid je het kaf van het koren? Ilse De Hert (50) en Alain Van Bouwel (49) zochten en vonden hun grote liefde via internet dating. Een prachtig hulpmiddel, maar voor velen rust hier nog een taboe op.

Liefde via internet - Ilse en Alain vertellen!

Inschrijven

Na een huwelijk van negentien jaar is Ilse op haar 42ste gescheiden. “Ik heb toen een paar maanden op een appartement gewoon en voelde me eenzaam”, vertelt Ilse. “Een vriendin raadde me aan om op een datingsite te kijken, zelf had ze zo ook iemand gevonden. Zo heb ik me op een bepaalde site ingeschreven. Dan krijg je allemaal foto’s van mannen te zien, waar je doorheen kunt ‘swipen’. Zelf heb ik eigenlijk nooit iemand aangesproken, want ik wilde de kat uit de boom kijken. Op dezelfde dag dat ik me inschreef, namen al diverse mannen contact met me op. Alsof ze op nieuwelingen zaten te wachten. Je kan zo het onderscheid maken tussen mannen die echt een relatie willen of die alleen voor de seks reageren. En dat zijn er heel veel en ze gaan heel ver, tot en met dickpics toe. Ik was gewoon verbijsterd en verschoot ervan. Zo heb ik er toen heel wat geblokkeerd. Er waren wel leuke contacten bij, waar je ook een toffe babbel mee kon doen. Eigenlijk heb ik maar één keer met iemand afgesproken en dat werd een relatie van vijf jaar. Toen ben ik verhuisd naar Antwerpen, ik had iemand via vrienden op facebook leren kennen, maar dat was ook geen succes.”

Liefde via internet - Ilse en Alain vertellen!

Valse profielen

“Ik ben nooit getrouwd geweest”, zegt Alain. “Wel vier jaar samengewoond. Daarna was ik vier jaar alleen en heb ook geen echte relatie meer gehad. Eigenlijk was ik er ook niet echt op uit en vond het wel best. Op een gegeven moment wilde ik wel iemand ontmoeten en ben op internet datingsites gaan kijken. Daar heb ik me, meer uit nieuwsgierigheid, op ingeschreven. Ik wist niet wat ervan te verwachten, maar ik kreeg wat reacties en heb zelf ook wel gereageerd. Er zaten diverse valse profielen bij van vrouwen die zich heel anders voordeden. Die verwezen je dan door naar een andere site om hun foto’s te bekijken en dat waren dan bijvoorbeeld pornosites. Daar was ik niet bepaald in geïnteresseerd. Dan denk je op een gegeven moment: laat maar zitten!”
“Dat is ook zo”, vult Ilse aan. “Dan denk je dat alle mannen alleen maar op seks uit zijn.”

Alain met de hondjes

Oprecht en echt

“Af en toe keek ik nog wel, maar zonder er iets van te verwachten”, legt Alain uit. Op de foto van Ilse zag ze er oprecht en echt uit. Niet dat gekunstelde, gefotoshopte of een gestolen foto. Gewoon, een lief gezichtje. Daarnaast was ze van mijn leeftijd en ze kwam uit deze regio, ik woonde toen in Putte. Ik heb haar een berichtje gestuurd en ze reageerde tamelijk snel.”
“Ik zag dat berichtje en bekeek zijn foto’s en dacht: die ziet er nog wel fatsoenlijk uit”, lacht Ilse. “Het was een normale foto, geen fotoshop, het was eigenlijk niet eens zo’n mooie foto. Maar je krijgt zoveel foto’s te zien van mannen waar je van ziet: hier klopt iets niet, dat deze opviel. Dit waren foto’s van Alain met een pint in zijn hand, bij een dartboard, onderuit gezakt op een stoel, … Zijn berichtje was ook normaal, gewoon vriendelijk zonder bijbedoelingen. Ik heb geantwoord en we hebben een gezellige babbel gehad.”

Internet Dating - Ilse en Alain vertellen!

Vriendschappelijk, zonder bijbedoelingen

“Het was een vriendschappelijk gesprek, zonder bijbedoelingen”, zegt Alain. “We hebben afgesloten, maar de volgende dag keek ik meteen of Alain nog iets had getuurd,” vertelt Ilse. “Hij kwam zo normaal en oprecht over en dat had indruk gemaakt. Hij had ook gezegd: ‘Als je me niet gelooft, kijk dan maar op mijn Facebookpagina. Daarna babbelden we vaker en dat was eigenlijk altijd puur vriendschappelijk, hij hintte ook nooit op seks.”

Lief vinden op internet dating site - Ilse en Alain vertellen!

De eerste ontmoeting

“Na een paar weken heb ik voorgesteld om elkaar te ontmoeten op een vrijdagavond”, zegt Alain. “Ik heb Ilse in Antwerpen opgehaald en mee naar een dartcompetitie genomen waar ik moest spelen.”
“Hij zei: ‘Dan kan je hier blijven slapen, maar dat probeerde ik af te wimpelen. Uiteindelijk heb ik het toch gedaan. Alain vroeg: ‘Kan je autorijden. Ja? Mooi. Dan mag jij rijden en kan ik een pintje drinken.’
“Op zaterdag zijn we naar een wedstrijd gegaan, omdat ik in een toernooi speelde”, vult Alain aan.

Samenwonen
“Op zondag had ik met een vriendin afgesproken, dus ging ik naar huis”, vertelt Ilse. “Geweldig voelde ik me en verheugde me erop om hem weer te zien.”
Alain wilde haar graag terugzien, maar had ook een afwachtende houding. “Voor hetzelfde geld hoor je niks meer van elkaar,” zegt Alain. Maar dat gebeurde dus niet.
“We zagen elkaar steeds meer in de weekends en door de week was ik huis”, lacht Ilse. “Alain zei na een paar maanden: ‘Is het niet handiger als je hier komt wonen? Dat heb ik gedaan en dat was de beste beslissing ooit!”

“Alain zei: ‘Is het niet handiger als je hier komt wonen? Dat heb ik gedaan en dat was de beste beslissing ooit!”

Liefde via internet - Ilse en Alain zijn gelukkig samen en gaan trouwen!

We gaan onze liefde bezegelen

“Ik ben niet meer alleen en heb mijn levensmaatje gevonden”, straalt Alain. “Op 12 juni trouwen we. Vanwege de corona zal het feest later plaatsvinden, maar corona zal ons er niet van weerhouden onze liefde te bezegelen.”

NN

Foto’s: Ilse en Alain, Noordernieuws.be

Facebook113
Twitter
Follow Me
Tweet