Laatste nieuws:
Wij hebben gelijk! Nee, wij hebben gelijk!

Wij hebben gelijk! Nee, wij hebben gelijk!

Verdeeldheid onder mensen is eeuwenoud, ieder heeft zijn eigen waarheid en dat heeft zelfs geleid tot oorlogen, denk alleen maar aan de godsdienstoorlogen. Elke groepering vindt dat zijn/haar godsdienst/politieke partij/voetbalploeg/… de enige echte is en iedereen moet die volgen, of anders hooglopende discussies, ruzies en geschreeuw tegen elkaar. Tegenwoordig is het de coronapandemie, die ervoor zorgt dat de verdeeldheid en intolerantie meer dan immens zijn.

Corona kwam en ging elk land binnen zonder de voeten te vegen. Het virus werd onderkend en ook jongetje Van Ranst en Mme De Block deden het af als een griepje. De situatie werd dus zwaar onderschat en jongetje Van Ranst lachte mensen zelfs uit als ze een mondkapje droegen: ‘Dat willen we toch niet in de straten zien!’ om later heiliger dan de Paus het nut te verdedigen en het dragen af te dwingen. Maar de beweringen dat het allemaal niet zo erg was, hadden zich al genesteld in heel wat hoofden. Toen werden duizenden mensen ziek, veel overlijdens en patiënten die een jaar later nog de naweeën hebben. Maar het was niet zo, nee, denk maar aan de griep van 2018, toen vielen er veel meer doden! Elke mogelijke dooddoener wordt erbij gehaald om alles blijvend te ontkennen. Mensen die wel overtuigd zijn van het virus, werden en worden belachelijk gemaakt. Dat zijn dommeriken, die snappen er niks van, die geloven alles, … Toen kwamen de diverse complottheorieën. Een heel mooie vind ik nog steeds die van de microchip die je wordt ingespoten. Heb je er ooit wel eens eentje gezien? Die zie je echt niet over het hoofd, daar moeten er dan vijf van in een flesje zitten en elke chip moet door dat superdunne naaldje ingespoten worden. Daarna kwam het verhaal werd je dna aangetast zou worden, dat kan dus niet, en nu is er weer het verhaal over je mRNa dat gemanipuleerd wordt. De ene na de andere website komt in de lucht, ze gaan overal tegenin en brengen alles in het twijfelachtige. Heel wat mensen geloven het voetstoots en delen die sites overal. Een prachtige vond ik het bericht dat Bill Gates, altijd de gebeten hond, genetisch gemanipuleerde muggen gaat vrijlaten om je in te spuiten met vaccins. Jaja, natuurlijk.

Goed, gaan we weer terug naar de verdeeldheid. Nu zijn er dus de mensen die niet ziek willen worden, geen besmettingen willen doorgeven, die de maatregelen volgen en zich laten vaccineren. Dat zijn dus, volgens de antivaxxers, de domme schapen, de sukkels en vooral de meelopers. Deze antivaxxers raadplegen dagelijks twijfelachtige websites. Maar het erge is: ze zoeken geen antwoorden, maar slechts bevestiging voor wat ze hebben verzonnen of hebben gehoord! ‘Kijk eens, dat vind ik ook en hier staat het. Dus wat ik zeg/denk is waar!’ Want: de mainstream media zijn niet te vertrouwen! Nee, toevallig alleen de bronnen die zij raadplegen. Wat toevallig nu! Hoe vaak zie je staan: geheime bronnen melden… Nou, vermeld ze dan of link er naar door, dan ben je overtuigend bezig, maar nee, de bron moet geheim blijven. DUS laten zij zich niet vaccineren, weigeren van alles, want ZIJ zijn geen goedgelovige kuddedieren. Maar bekijk het nu van de andere kant. Geloof je wat de tegenwerpingen zijn en volg je die media, dan ben je precies hetzelfde: een volgend schaap, een kuddedier, alleen de andere kant uit. Je bent geen haar beter: wat je zegt ben je zelf. Helaas hebben we daarnaast ook te maken met vieze klikspanen, van die uit het riool gekropen figuren die lekker gaan klikken bij de politie als er teveel mensen ergens zijn. Dat zijn oprecht smerige praktijken en daar zijn geen goede woorden voor te vinden. Maar ook zij werken de verdeeldheid en achterdochtigheid richting anderen in de hand.

Laten we nog even naar corona kijken en de mensen die roepen: “Ja en ze hebben het er nu al over dat we vaker gevaccineerd moeten worden! Allemaal voor de verkoop.” Hm, ja, de farmaceutische bedrijven zullen goed geld vangen. Maar aan de andere kant: het is geen griepvirus. Een griepvirus is seizoensgebonden en verdwijnt uiteindelijk. Covid-19 niet, dat is niet seizoensgebonden en kan dus blijven muteren. De beweringen dat de vaccinatie over vijf jaar ofzo je immuunsysteem zou aantasten, je vruchtbaarheid, je weetikveelwat, er komt van alles langs, teveel aandoeningen om te onthouden zonder op te schrijven. Hm, ja, dit virus is nieuw en dan gaan er mensen roepen: ‘Covid bestaat al heel lang!’ Ja, maar DIT virus is nieuw, net als de vaccinaties, maar ze weten nu al wat er over vijf jaar ofzo gaat gebeuren? Ik weet niet waar ze de kristallen bollen kopen, maar ze lijken me niet van goede kwaliteit. Elk farmaceutisch bedrijf is gebaat bij een goede naam. Laten we kijken naar AstraZeneca en de berichten over bloedstollingen en vertraagde leveringen. De naam van het bedrijf zal nog heel lang een negatieve bijklank hebben en daar zullen ze niet gelukkig mee zijn.

Al die beweringen, complottheorieën, uit het verband gerukte artikelen en filmpjes zorgen voor een nog ellendigere toestand. Over de maatregelen wordt veel gescholden en ik moet zeggen dat ik me ook regelmatig afvraag wat bepaalde maatregelen nog met corona te maken hebben. En ja, ze verzinnen er maar op los, zuigen op hun duim en vervolgens moeten WIJ het uitvoeren. Sommige maatregelen zijn te bizar voor woorden. Overal worden lockdowns aangekondigd, de horeca die al tijden gesloten is, zonder onderbouwende cijfers, avondklokken, winkelsluitingen, we weten het allemaal. Helpen ze? Nee, de cijfers stijgen. Daar kunnen we het in ieder geval over eens zijn. Maar is het nu verdraaid niet mogelijk om elkaars mening te respecteren? Antivaxxers, houd je grote b*k als iemand zich wil laten vaccineren en de maatregelen volgt. Als iemand zich wil laten vaccineren, is dat zijn of haar keus en het is niet aan jou om die daarvoor te veroordelen en belachelijk te maken. Net als het jouw keuze is om het niet te doen, dan verwacht je daar ook respect en begrip voor. Laat!mensen!in!hun!waarde! Je wilt geen spuit? Prima, het is jouw lichaam, moet je helemaal zelf weten, alle respect. Maarre, even een overweging: door jouw houding en gebral zet je een eventuele twijfelaar misschien aan jouw mening te volgen en dat is heel gevaarlijk. Heb je daar wel eens over nagedacht of is dat juist wat je wilt? Want jouw mening is de enige juiste toch, vind jij? Als die persoon dan ziek wordt, met alle gevolgen van dien met eventuele verdere besmettingen, neem je dan je verantwoording? Of zeg je dan: ‘Hij/zij heeft geen corona, dat bestaat niet, is allemaal onzin!’ Als die persoon nog heel lang naweeën heeft of zelfs overlijdt, haal je dan je schouders op? ‘Het was geen corona, dat bestaat niet.’ Is het niet gewoon beter dat je zwijgt? Of is je geldingsdrang te hevig?

Er over spreken, o.k. dat doet iedereen, het is nu eenmaal het onderwerp van het jaar. Maar je mening opdringen vanwege jouw persoonlijke overtuigingen en je 0,0000% intolerantie? Dan hoor je bij de grootste verdeeldheidzaaiers, wees er trots op! Maar als het zover komt dat je nergens meer naar toe mag zonder inentingsbewijs, wees dan ook consequent, houd stug vol en neem die spuit niet. Dan moet je ook niet flauw doen. Enne, teken ook meteen een document dat je afziet van alle medische zorg als jij ook in ademnood komt en begint te stikken door dat niet-bestaande virus. Allemaal prima, ik vind alles best, ieder zijn overtuiging, maar kunnen we nou proberen om deze hopeloze rottijd wat vreedzamer door te komen! Zou dat lukken?

NN

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet