Laatste nieuws:
Corona uitbraak Wigo - Kinderen vertellen hun verhaal - Lex, Lis, Ube en Toon - (c) Noordernieuws 2021

Corona-uitbraak WIGO: Kinderen vertellen zelf hun verhaal!

Een plotse corona-uitbraak trof basisschool WIGO in Wildert, Essen. Alle kinderen, behalve de kleuterklasjes, volgen nu afstandsonderwijs.

Maar een tiental kinderen en een leerkracht testten positief op het virus en zijn nu in quarantaine. Hoe ervaren ze dit? We laten Ube, Lis, Toon en Lex aan het woord.

Corona uitbraak Wigo - Kinderen vertellen hun verhaal - Lis
Lis
Lis (11) vertelt…

HELPPP!!! Mijn test is positief.
Dat was mijn eerste gedachte toen de uitslag van mijn test binnen was. En ik was helemaal niet ziek! Mijn broertje Sil was in contact gekomen met een vriendje dat ook besmet is met Covid. Mama heeft ons dan ook allebei meteen laten testen. En gelukkig maar, want zo heb ik minder klasgenootjes en vriendjes kunnen besmetten. De test kriebelt in het begin een beetje in je neus. Aankomende vrijdag word ik weer getest tot die tijd ben ik in isolatie. Gelukkig is de isolatie eigenlijk wel gezellig. Ik speel veel spelletjes. We nemen uitgebreid de tijd om te koken en allerlei nieuwe recepten te proberen. Alleen ik heb geen geur en een beetje smaak dus ik weet niet of alle recepten lukken of lekker zijn 🙂
Ik gebruik het bad en een ander toilet dan de rest van het gezin. En ik word GEK van mama, ze poetst heel de dag de trapleuning en de deurklinken. Het is ook wat koud op mijn kamer, want van mama moeten ALLE ramen open. Het is ook zeker belangrijk om vaker je handen te wassen of ontsmetten.
Iedereen is HEEL lief voor ons er worden ook boodschappen gedaan. SUPER LIEF!! Ook hebben we super mooie bloemen ontvangen en een hooooop lekkers. We hebben ons alleen nog niet kunnen voorstellen aan onze nieuwe buren. 🙁 Dat gaat natuurlijk nu even niet.
Als ik uit isolatie kom ga ik als eerste met papa en mama kroelen want dat mis ik het meest. Misschien ga ik dan ook frietjes halen want die heeft nog niemand gebracht. 🙂

Corona uitbraak Wigo - Kinderen vertellen hun verhaal - Ube
Ube
Ube (10) vertelt…

Ik ben 10 jaar en zit in het 4e leerjaar. Vorige week donderdag moest ik een test laten doen, omdat mijn beste vriend positief was. ’s Avonds kwam mama me vertellen dat ik ook positief was. Ik lag al in bed. Zo laat hadden we de uitslag pas. In de ochtend moest mama heel veel telefoons doen naar school, werk, mijn grote zus haar school en mijn papa zijn werk. Iedereen moet nu thuisblijven. Dat was eerst heel leuk. Ik mocht heel veel op de iPad en mocht gewoon in mijn kamer blijven. Maar na een dag of twee was ik dat echt wel beu! Ik mag niet hetzelfde wc gebruiken als de rest van mijn gezin en ook moet ik aan een andere tafel eten. Dat is helemaal niet leuk. Ik moet wel 10 000 keer mijn handen wassen van mama en iedereen loopt met een boogje om me heen.
Ik ben gelukkig helemaal niet ziek. Ik kan alles nog ruiken en proeven en ben kiplekker. De test viel wel mee. Ik kreeg wel tranen in mijn ogen, omdat dat stokje zo diep ging. Omdat ik positief ben, moet ik gelukkig niet meer getest worden. De rest van mijn gezin moest ook meteen getest worden en die moeten volgende week weer. In mijn klas zijn er 9 kinderen besmet en ook onze juf is positief. Daardoor moet nu de hele school getest worden. We waren zelfs op het nieuws!!! Ik hoop dat de isolatie nu snel voorbij is, want ik begin me echt te vervelen. Ik wil heel graag terug skaten met mijn vrienden op straat.

Corona uitbraak Wigo - Kinderen vertellen hun verhaal - Toon
Toon
Toon en Lex (11) vertellen…

Wij zijn Toon en Lex en wij zitten in het zesde leerjaar. Onze mama geeft les in het vierde leerjaar. Vorige week waren er dag op dag een paar kinderen in de klas van onze mama die positief werden getest. Dus kwam er op het einde van de week een testbus om iedereen van die klas te testen. Daaruit bleek dat er nog een paar leerlingen positief waren, maar ook onze mama. Dat was natuurlijk even schrikken. In onze naaste familie hadden we drie maanden geleden ook al corona besmettingen meegemaakt, dus we wisten wat te doen. Afstand houden, ontsmetten, apart slapen en eten, apart toilet en badkamer, verluchten, enz.

Corona uitbraak Wigo - Kinderen vertellen hun verhaal - Lex
Lex

Ondertussen zijn we allemaal getest en in quarantaine. Op sommige uitslagen wachten we nog. Dus dat zijn spannende momenten. Onze mama zit in isolatie. Ze is afgezonderd van ons en dat is niet leuk. Hopelijk wordt zij er niet zwaar ziek van en blijven de symptomen wat ze nu zijn. We moeten al zeker deze week niet naar school en krijgen afstandsonderwijs. Onze grote zus heeft normaal examens en moet die nu allemaal mondeling en online doen. Allemaal heel vervelend. We spelen samen vaak buiten in de tuin, steppen veel en oefenen skateboard trucjes. Onze lego hebben we ook nog eens bovengehaald. Het is wel leuk dat we met elkaar kunnen spelen. Op het einde van deze week en in het weekend worden we nogmaals getest. Als dat allemaal goed is, dan kunnen we hopelijk na het weekend terug normaal naar school en uit quarantaine.
Vrienden en familie vragen steeds wat ze kunnen doen voor ons. Dus dat is wel leuk. We geraken er samen wel door!!!

NN

Facebook195
Twitter
Follow Me
Tweet