Laatste nieuws:
Liefde en dating via internet. Jolanda vertelt!

Zij vonden hun grote liefde via internet. Jolanda vertelt!

Alleen zijn is op zich niet zo erg, maar er komt toch een tijd dat je iemand gaat missen. Een maatje, iemand om van te houden en dingen mee te delen. Maar om iemand te vinden is niet altijd even gemakkelijk en dan kan internet een goede uitkomst zijn. Jolanda Somers (34) vond zo haar grote liefde en samen hebben ze twee prachtige kinderen.

Mijn hart is al genoeg gebroken

“Na een stukgelopen relatie ben ik een poosje alleen geweest”, vertelt Jolanda. “Ik was kapot van de breuk en viel in een diep gat. Al heb me snel herpakt, voel je toch de eenzaamheid. Alleen is maar alleen en dat is echt niet altijd even leuk. Ik begon een partner echt te missen. Daarna ontmoette ik iemand anders, maar dat liep stuk. Toen dacht ik: ‘Laat maar, mijn hart is al genoeg gebroken.’ Toen heb ik een hond in huis genomen en dat was mijn liefste maatje. Nu, na negen jaar, ben ik nog steeds superblij met hem. In de tijd dat ik alleen was, was hij ook echt wat ik nodig had.”

Vier categorieën van mensen

“Om me heen zag ik zoveel mensen met een gelukkige relatie en dat wilde ik toch ook wel erg graag. Maar er was niemand in mijn omgeving waarmee ik een relatie kon of wilde beginnen, dus ben ik verder gaan zoeken. Uiteindelijk heb ik op een datingsite gekeken, omdat ik er toen van overtuigd was dat ik het hier in Essen niet ging vinden. Op die site heb ik eigenlijk in hoofdzaak gechat en kwam er achter dat er vier categorieën van mensen zijn op die online datingsites en dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Je hebt mensen die alleen maar seks willen en daar ook voor uitkomen. Dan heb je de ‘sneaky bastards’ met de mooie praatjes, die ook alleen maar seks willen, maar er niet openlijk voor uitkomen. Er zijn mensen die puur vriendschap zoeken en niet expliciet een relatie en de mensen die echt op zoek zijn naar de liefde. Bij die laatste categorie hoorde ik.”

Tinder

“Na wat chatten sprak ik altijd redelijk snel af, omdat ik mensen in de ogen wilde kijken. Want dan weet je pas of het echt klikt. Na een paar ontmoetingen, die toch niet zo waren zoals ik hoopte, heb ik de datingsites afgezworen en heb me aangemeld bij Tinder. Dat is een app die ik bij anderen had gezien, maar deed het eigenlijk meer uit nieuwsgierigheid. Ik heb met een persoon afgesproken, maar die bleek in de categorie ‘sneaky bastards’ te zitten. En zo heb ik er nog meer ontmoet, dus weer dacht ik: ‘Laat maar zitten.’ Het is leuk chatten van tevoren, maar als je ze dan ontmoet…”

Ik zorg wel voor mijn eigen geluk
“Al stond het nog wel op mijn gsm, keek er niet meer naar. Eigenlijk was ik niet meer op zoek, ik hoopte wel, maar was samen met mijn lieve hond eigenlijk gelukkiger. Het was geen kwestie van ‘moeten’ meer, ik had het goed zo en dacht: ‘Ik zorg wel voor mijn eigen geluk.’ Toen ik een keer met een vriendin op café was, ontmoette ik iemand die ik leuk vond, maar die niet ‘vrij’ was. Zo zag ik hem nog een paar keer bij het uitgaan en vond hem nog steeds leuk. Het klikte ook goed, maar verder ging ik er niet op in. Hij was niet vrij, dus dacht ik ‘jammer dan’ en ging verder met mijn nieuwe leven, dat ik als een bevrijding heb ervaren: gelukkig zijn met mezelf.”

“Mijn nieuwe leven heb ik als een bevrijding ervaren: gelukkig zijn met mezelf!”

Vreugdedansje

“Daarna heb ik hem een poos niet gezien. Op een keer keek ik uit nieuwsgierigheid weer eens op Tinder, want het was leuk om te zien wie er voorbij kwamen. Tot mijn grote verbazing zag ik hem, want ik wist niet beter dan dat hij een relatie had. Ik was heel verbaasd, vooral omdat we een ‘match’ bleken te hebben. Dat vertelde ik tegen mijn vriendin die hem kende en zij wist me te vertellen dat zijn relatie voorbij was. Toen heb ik letterlijk een vreugdedansje gemaakt, want ik vond hem nog steeds erg leuk.”

Onze eerste date

“We hebben gechat en hij wilde graag een keer afspreken. Op de afgesproken dag bleek alleen het tuincentrum op de Moerkantsebaan open te zijn. Ik zat toen met mijn voet in het gips en was met mijn nichtjes bij mijn oma voorbereidingen aan het treffen voor de Kerst. Hij kwam aangereden in een Dodge, waar ik met mijn gipsvoet in moest klimmen. Hij heeft me toen hoffelijk geholpen met me erin te tillen, terwijl mijn oma en nichtjes nieuwsgierig achter het raam stonden te kijken. Zijn hoffelijkheid liet bij iedereen, ook bij mij, een goede indruk achter. In het tuincentrum hebben we wat zitten drinken en gebabbeld en hij vertelde dat hij eigenlijk ook al een poos een klik met me had. We spraken af elkaar nog eens te zien en thuis kwam ik erachter dat hij op mijn Facebook zat. Maar dat is dus nooit het medium geweest om elkaar te leren kennen en Tinder wel.”

Twee geweldige kinderen

“Ik wilde dingen niet te snel laten gaan, want stel je voor dat hij ook een ‘sneaky bastard’ was? Ik was best wel op mijn hoede. Nadat we een paar keer hebben afgesproken bleek het gewoon goed. Mijn zus had wel eens gezegd dat ik de lat niet zo hoog moest leggen. Maar toen ik hem ontmoette, wist ik dat hij het was. Hij zat meer bij mij dan ik bij hem en het snelle samen gaan wonen is daar eigenlijk een logisch gevolg van. Lang hoefden we er niet over na te denken, het moest gewoon zo zijn. Vijf jaar zijn we samen en hebben twee geweldige kinderen, van drie en een jaar oud. We zijn verloofd, maar wachten met trouwen tot na corona zodat we een groot feest kunnen geven!”

Verlies de hoop en het vertrouwen niet

“Ik heb geleerd dat ik te hard op zoek ben geweest naar een partner. Ook dat ik daardoor diverse teleurstellingen mee heb moeten maken. Je hebt primair geen relatie nodig om gelukkig te zijn. Klamp je je teveel vast aan de noodzaak iemand te hebben, dan gaat dat ten koste van je eigen geluk. Je moet de hoop en het vertrouwen niet verliezen, maar ik geloof dat er voor iedereen iemand is. Misschien niet nu of morgen, maar die zal je tegenkomen als je er voor open blijft staan. En het internet kan daar een grote rol bij spelen, zeer zeker in deze tijd van corona en eenzaamheid. Je hoeft er ook niet per se een relatie te vinden, een goede vriend of vriendin is zeker zo kostbaar!”

NN

Facebook48
Twitter
Follow Me
Tweet