Laatste nieuws:
Wedstrijd Visroken 2022 - Essen - (c) Noodernieuws.be - HDB_6841u

Supergezellige middag bij 15de visrookwedstrijd van Visclub De Knorhaan

Het was zondag heel erg warm, misschien zelfs te warm, maar dat weerhield het grote aantal bezoekers niet om naar de gezellige en smakelijke visrokerij bij café De Meeuw te komen.

Dit gezellige evenement is kennelijk uniek in België en daar mag Visclub De Knorhaan trots op zijn. De makrelen werden zoals altijd naar eigen recept gepekeld, gekruid en gedroogd. Er waren dit jaar zeven deelnemers, namelijk Luc Claessens, Fons Van Dorst, Ludo Somers, Jolanda Somers, Winny Goossens, Roger Kerstens en Kris Schuurbiers. Het was een spannende middag, want wie zou de wedstrijd winnen en de Jaap Verkerk wisselbeker mee naar huis mogen nemen?

Gezellig

Terwijl zij bij de hete rookovens hun makrelen in de gaten hielden, vermaakten mensen zich op het terras dat voorzien was van meerdere parasols vanwege de meedogenloze zon. Er waren een springkasteel en een lekker verkoelend zwembadje voor de kinderen. De volwassenen hielden vooral de inwendige mens koel en DJ Tony zorgde voor sfeerverhogende muziek.

Wedstrijd Visroken 2022 - Essen - (c) Noodernieuws.be - HDB_6849
DJ Tony
Uitslag visroken

Toen de makrelen gerookt waren, boog de jury zich letterlijk over de eindresultaten, die beoordeeld werden op kleur, uitzicht, geur, smaak en gaarheid. Vanwege de anonimiteit was elke vis voorzien van een nummer, gekoppeld aan de bijbehorende visroker. De jury werd bemand door Fons Jacobs, Pierre Raymakers en Guido Braat. Uiteindelijk werd de uitslag bekend gemaakt en die was als volgt:
7. Winny Goossen
6. Fons Van Dorst
5. Luc Claessens
4. Kris Schuurbiers
3. Roger Kerstens
2. Jolanda Somers
1. Ludo Somers

Wedstrijd Visroken 2022 - Essen - (c) Noodernieuws.be - HDB_6906
Ludo Somers en zijn dochter Jolanda
Michael Jackson

Na de uitslag werden de beoordeelde makrelen op tafel geplaatst, zodat iedereen er van kon genieten. Ondanks de warmte werd er volop gedanst en DJ Tony gaf nog een act, gebaseerd op de dance moves van zijn idool: Michael Jackson.

Bedankt Visclub De Knorhaan, bedankt Marc en Melissa van café De Meeuw en DJ Tony, het was een geweldige middag!

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook85
Twitter
Follow Me
Tweet