Laatste nieuws:
Julia Durham Rijksmuseum - Noordernieuws.be

Werk Julia Durham (8) in Rijksmuseum

Kunstenares Chantal Durham-Bogers zag een wedstrijd op internet, gewijd aan het 350ste sterfjaar van de beroemde schilder Rembrandt. Hier kon je een schilderij voor insturen en ze besloot hier aan mee te doen. Reden voor Julia, haar tevens zeer creatieve dochter, om ook deel te nemen.

Ik schilder heel mijn leven al

Julia schildert eigenlijk haar hele leven al. “Ik schilder sinds mijn 1ste jaar”, legt Julia uit. “Ik schilder graag dieren en bloemen, vanwege de mooie kleuren en omdat ik een dierenliefhebber ben. Mijn moeder schildert ook en soms doen we dat samen. Maar ik schilder wat ik leuk vind en niet wat een ander bedacht heeft. Ik volg nu al 2 jaar kunstles bij Academie-noord.”

Werk Julia Durham (8) in Rijksmuseum

Lang Leve Rembrandt

“Mijn mamma deed mee aan de wedstrijd ‘Lang Leve Rembrandt’, die had ze op internet gezien. Daar wilde ik toen ook aan meedoen, want het was voor alle leeftijden. Bij de bib hebben we toen een boek over Rembrandt geleend. Het schilderij ‘Christus aan het kruis’ heeft me geïnspireerd. Op school zit ik op Godsdienstles waar ik leerde over Jezus Christus, daarom sprak dit schilderij me aan. Ik vond de lichtval ook heel erg mooi en heb het nageschilderd.”

Julia Durham Rijksmuseum - Noordernieuws.be - image3

Ik werd geselecteerd!

“Ik heb een foto van het schilderij ingestuurd en mijn mamma een foto van haar schilderij. Dat moest tussen 1 februari en 31 maart. Er waren 8390 inzendingen uit 95 landen, waaronder 900 kinderen. Er werd een voorselectie gemaakt van 600 schilderijen, van zowel volwassenen en kinderen. Ik zat daarbij en mamma niet! Op 18 juni om 10:00 moest ik persoonlijk mijn schilderij inleveren bij het Rijksmuseum. Op die dag had ik een sportdag en kon zelf niet, dus mocht ik papa machtigen.”

Julia Durham Rijksmuseum - Noordernieuws.be - image

Schilderij in Rijksmuseum

“Na 2 weken kreeg ik een e-mail dat ik gewonnen had. Er waren nog meer winnaars en onze schilderijen hangen vanaf 15 juli tot en met 15 september in het Rijksmuseum. Op 15 juli is ook de feestelijke opening van ‘Lang Leve Rembrandt’. Ik heb daar een officiële uitnodiging voor ontvangen en daar ga ik met mijn mamma naar toe. Dan kan ik mijn schilderij met die van de andere winnaars en die van Rembrandt vergelijken.”

Julia Durham Rijksmuseum - Noordernieuws.be - image4 sn

Ik wil ook kunstenares worden

“Ik ben best zenuwachtig, ik ben ook nog nooit in het Rijksmuseum geweest, terwijl mijn schilderij daar wel al hangt. Ik ga verder met schilderen, maar ik kan ook erg mooi kleien. Later wil ik kunstenares worden en daarnaast voor wilde dieren zorgen. Zoals wilde konijntjes en wilde muisjes, die ik dan ook wil schilderen.”

Julia Durham - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_7531
Julia met een zelf geboetseerd plantenbakje met het gezicht van de kunstenares Frida Kahlo, die zeer duidelijk te herkennen is

NN

Facebook147
Twitter
Follow Me
Tweet