Laatste nieuws:
Chantal Bogers Schilderij Naar Huis

Werk Chantal Durham-Bogers geselecteerd voor expositie

Het Rijksmuseum houdt de komende jaren een reizende expositie: ‘Lage Landen, schatten uit het Rijks’. Er wordt in vijf stadsmusea geëxposeerd, namelijk in Zutphen, Hoorn, Harlingen, Gouda en Bergen op Zoom. De thema’s zijn de vier elementen: aarde, vuur, water en lucht. Dit jaar is het thema ‘aarde’.

Reizende expositie

“Bij een grote expositie in kasteel Ravenhof in Stabroek kwam ik in gesprek met een mevrouw die me op de reizende expositie attendeerde”, vertelt kunstenares Chantal Durham-Bogers. “Ze stuurde me een link via welke je je kon aanmelden bij Stichting Arsis Kunst en Sociëteit. Tot eind december kon je een werk uploaden, waarna een voorselectie volgde door een externe jury.”

Externe jury

“De criteria voor de inzendingen waren: sluit het kunstwerk aan bij het thema van de Lage Landen. Is het kunstwerk veelzeggend voor de identiteit van Nederland en Brabant en raakt het je? De jury bestond uit vijf leden van genoemde stadsmusea. Ze keken ook naar de artistieke kwaliteit en kozen zo hun kunstwerken, die zes maanden in Markiezenhof in Bergen op Zoom komen te hangen. ”

Chantal Bogers - Schilderij - Naar Huis
Naar Huis
’Naar huis’

“Het schilderij dat ik instuurde heet ‘Naar huis’. Vorig voorjaar gingen we een dagje naar het strand en zagen onderweg een boerin die haar koeien naar de stal bracht. De koeien liepen over de weg, dus daar moesten we voor stoppen, een prachtig tafereel. Ik heb daar een foto van gemaakt, waar ik altijd nog wat mee wilde doen. Dit was de uitgelezen gelegenheid om er aan te beginnen. In totaal waren er tweehonderd inzendingen, waarvan er na de eerste selectie zeventig overbleven.”

Twintig finalisten

“Uiteindelijk werden daar twintig kunstwerken uit gekozen, die zes maanden in Markiezenhof tentoongesteld zullen worden. Ik had wel verwacht bij die zeventig te horen, maar niet dat ik bij de twintig finalisten zou zitten. Ik was zo blij en supertrots! Zaterdag 16 februari is de officiële opening van de expositie, die vanaf zondag 17 februari geopend is voor het publiek.”

Wanneer: van 17 februari t/m 10 juni, dinsdag t/m zondag van 11:00-17:00
Inkom: gratis
Waar: Steenbergsestraat 6-8, Bergen op Zoom.

Het Rijksmuseum heeft veertig schilderijen uitgeleend voor deze expo, maar de inkom daarvoor is niet gratis. Ticketinformatie vindt u hier.

Website van Chantal: https://chantaldb.wixsite.com/chantal

LW

Facebook109
Facebook
Twitter
Visit Us