Laatste nieuws:
Julia Durham wint thuiscompetitie ‘Project Rembrandt’ - Noordernieuws.be - d90

Julia Durham wint thuiscompetitie ‘Project Rembrandt’

Julia Durham (7) deed mee aan de thuiscompetitie van ‘Project Rembrandt’ van de Nederlandse t.v. In totaal kwamen 1.600 inzendingen binnen, waaruit 10 volwassenen en 2 kinderen tot winnaar werden verkozen en Julia behoort tot de winnaars!

Project Rembrandt

Project Rembrandt is een televisieprogramma van de NTR (Nederland) waarin op zoek wordt gegaan naar de meest getalenteerde (amateur) kunstschilder van Nederland. Dit ter ere van het Nationale Rembrandt Jaar. Uit 50 voorgeselecteerde deelnemers zijn 10 uiteindelijke kandidaten gekozen die in 8 uitzendingen in een afvalrace strijden om de eerste plaats. Elke week moeten zij teken-/en schilderopdrachten uitvoeren en valt er een deelnemer af.

Thuiscompetitie

Voor de kijkers werd er een thuiscompetitie uitgeschreven. De presentatrice, Annechien Steenhuizen (presenteert ook het journaal) heeft via live stream een half uur model gezeten. Naar aanleiding hiervan mochten kijkers thuis een portret van haar schilderen, dat binnen 2 weken geüpload moest worden op de website. Er zijn 1.600 inzendingen ontvangen. De jury heeft er hier 12 van uitgekozen die bij de laatste opname van het tv programma aanwezig mogen zijn. Zij mogen ook als publieksjury mee kiezen wie de uiteindelijke winnaar wordt van ‘Project Rembrandt’ (de tv competitie). Julia heeft, zo jong als ze is, altijd een passie voor kunst gehad en volgt al twee jaar beeldend atelier bij Academie Noord in Essen. Haar talent heeft ze door deze wedstrijd te winnen op zo’n jonge leeftijd dus al bewezen.

Julia Durham wint thuiscompetitie ‘Project Rembrandt’ - Schilderij - Noordernieuws.be - Essen 2019

Opname in het Rijksmuseum

Julia heeft toestemming van de school om komende maandag naar het Rijksmuseum in Amsterdam te gaan voor de opname van de laatste uitzending van het programma. Ze mag haar portret daar aan presentatrice Annechien laten zien én meestemmen met wie de winnaar van de competitie op tv wordt. Daarnaast wint ze ook een schilderskoffer.

https://projectrembrandt.ntr.nl/category/winnaars/

Foto’s: ©Chantal Durham-Bogers

LW

Facebook194
Twitter
Follow Me
Tweet