Laatste nieuws:
Werelddierendag, maar niet voor de slachtoffers van dierenbeulen

Werelddierendag, maar niet voor de slachtoffers van dierenbeulen

De meeste mensen houden van dieren, heel veel zelfs. Maar helaas moeten we ook vaststellen dat er zieke mensen rondlopen, geestesziek dan, die er kennelijk plezier in vinden om dieren te kwellen, te martelen, te doden. Vandaag is het dierendag, de dag dat we onze dierenvriendjes extra verwennen. Een soort verjaardag zeg maar. Nu worden onze viervoeters dagelijks erg verwend, dat doen heel veel dierenliefhebbers, maar er worden ook veel dieren gemarteld, gedood, opgehangen, met frituurvet overgoten en nog veel meer dingen. Dingen waarvan je niet snapt dat een menselijke geest het kan verzinnen. Zoals dat monster in Schotland, dat onder valse voorwendsels katten van mensen overneemt om ze vervolgens voor zijn moordende honden te gooien. De pups van zeven maanden in het woonbos van Wildert, die ze hebben geprobeerd te vergiftigen. Exact een jaar nadat de kat van iemand in diezelfde straat (!) met een strop om de nek thuiskwam. De kranten staan vol met berichten over dierenmishandeling. De asielen en opvangcentra puilen uit van dieren die afgedankt werden, uit de auto gesmeten, aan een boom gebonden en achtergelaten. Wegwerpartikelen.
Ik weet nog die keer bij een apotheek, dat ik een mevrouw trots hoorde vertellen hoe haar kat elk jaar drie nestjes kreeg: ‘En altijd voor alle kittens een huis gevonden.’ Toen had ik al de neiging haar aan haar oren te trekken en haar te vragen: ‘Leuk mevrouwtje, en hoe gaat het daarna? Hoe wordt ermee omgegaan? Blijven ze zo blij?’ Want een kitten is een kleuter, kleuters zitten overal op en in, maken dingen stuk en daar denken mensen vaak niet bij na. Dan moet het diertje maar weg. Kinderen zitten ook overal op en in en maken dingen stuk, moeten die dan ook maar weg? Mwoah, ik weet er wel een paar die ze weg zouden moeten doen, maar heel raar, dat gebeurt niet. Kittens of pups die in huis worden gehaald, want ‘dat is zo leuk voor de kleine’. Kittens en pups zijn jonge dieren, geen speelgoed. Ik herinner met het verhaal van jaren geleden van een pup die het kind des huizes had gebeten. Dus die moest dood. De dierenarts weigerde in eerste instantie, maar de ouders van het etterbakkie hebben hem zo’n beetje gedwongen: ‘dat beest is niet te vertrouwen, hij bijt, hij is vals!’ Toen de dierenarts later het dode hondje onderzocht, kwam hij erachter dat de oortjes vol nietjes zaten. Raar he, dat hij op een gegeven moment het kleine pestjong gebeten heeft? Ze zijn geen speelgoed, ze zijn geen wegwerpartikel.
Wil je een dier? Denk na en weet waar je aan begint. Een hond moet uitgelaten worden, of het nu stormt, sneeuwt of regent. Een kat wil zijn nagels scherpen, wil spelen, vangt wel eens een vogeltje of een muis. Als je op vakantie wilt, moet je dingen voor je dier regelen. Ben je een beetje bazig? Begin dan niet aan een kat. Hou je niet van wandelen? Neem geen hond. Maar als je een dier in huis neemt, dan zorg je ervoor, neem je je verantwoording en laat je ze zich niet onbeheerst voortplanten. Doe je deze dingen niet, dan ben je geen dier waard. Monsters die dieren mishandelen, die wens ik het ergste toe. Er verdwijnen overal dieren, katten die ineens niet meer thuiskomen, honden die gestolen worden, probeer je maar niet voor te stellen wat daarmee gebeurt. Zou het niet leuk zijn als die dierenbeulen zelf zouden verdwijnen? Dat ze een vreselijk lot tegemoet zouden gaan? Maar ik durf te wedden dat elke beul in zijn lafheid zou kronkelen en smeken om genade. Een weerloos dier, dat moet kunnen, dat is vogelvrij. Maar zelf? Gegarandeerd dat elke dierenbeul een vieze lafaard is. Dieren kunnen ze aan, mensen van hun eigen postuur, daarvoor schijten ze in hun broek van angst. Wel, hier een boodschap voor elke dierenbeul die dit leest (als ze al kunnen lezen, want hun I.Q. zal net boven kamertemperatuur zijn). Ik wens elke dierenbeul precies dat toe wat zij de dieren aandoen. En als zij verdwijnen, zal niemand dat erg vinden als bekend wordt wat ze hebben gedaan. Dierenbeulen verdienen het zelf om dood te gaan en van hun lichaam maken we dan de vloer van een publieke pisbak. Dan hebben ze nog enig nut. Wat mij betreft is de jacht op dierenbeulen geopend, geopend vanaf vandaag: Werelddierendag 2019.

Foto: Pixabay

LW

Facebook93
Twitter
Follow Me
Tweet