Laatste nieuws:
Unieke kermistentoonstelling te Wildert1

Unieke Kermistentoonstelling te Wildert

Naar jaarlijkse gewoonte is er een Kermistentoonstelling te Wildert. U hoeft geen honger te lijden, want er is een ‘kleine kaart’ voorzien ten voordele van de Parochiale Verenigingen in ‘Den Baptist. De tentoonstelling wordt dit jaar verzorgd door Frans Demedts, Piet Meeusen en de nodige assistentie.

Unieke verzameling

Frans Demedts, voorheen bakker, oprichter en eigenaar ‘De Bakkersmolen’, stelt zijn verzameling voor van pispotten en pispannekes (lampetten). Een unieke verzameling van origineel aardewerk in al zijn ‘geuren’ en kleuren. Er worden circa 200 pispotten, lampetten en pispannekes opgesteld in diverse kasten. Deze worden door Frans persoonlijk toegelicht, met de nodige enthousiaste wetenswaardigheden en anekdotes, met assistentie van Ignace. Frans heeft tevens een verzameling rondom duiven, duivenpostuurkes en diverse geschiedenissen van de duivensport. Catharina Laboure, patroonheilige van de duivensport staat U nabij. Een persoonlijk overtuigend verhaal van Frans en zijn assistentie: Frans Van Geel, Leo Anthonissen en Jos Hectors.

Wildert in Beeld

Piet Meeusen en WSV (Wildertse Senioren Vereniging) heeft alle postkaarten van Wildert gedigitaliseerd vanaf 1900 – 1987: Wildert in Beeld. Op een groot scherm kan U doorlopend kijken naar de nostalgie van Wildert vanaf 1900. Aangevuld met een expositie van de talrijke Wildertse verenigingen door de jaren heen: Vita Voetbalploeg (1938), BJB (1962), Burger Bescherming (1961), Fanfare Vlijt & Volharding (1965), KBG Wildert (1979) en KAV Wildert.

Unieke kermistentoonstelling te Wildert

WSV Wildert bestuursleden zullen U verder toelichten rondom de activiteiten van een gezonde plaatselijke seniorenwerking, zo’n 300 leden.

Wanneer: zondag 20 t/m dinsdag 22 oktober, dagelijks van 14:00-20:00
Waar: St.Jansstraat 146, Essen
Inkom: gratis
Op de ‘kleine kaart’ kun je kiezen uit verse pannenkoeken of frikadellen met krieken.

Een mooie afsluiter van je kermisbezoek voor grootouders, ouders, kinderen, kleinkinderen.

Facebook24
Twitter
Follow Me
Tweet