Laatste nieuws:
vtbKultuur Kalmthout eert architect van landingskaart van Normandië
Postkaart met zegel Hugo Van Kuyck

vtbKultuur Kalmthout eert architect landingskaart Normandië

Kalmthoutse postzegelclub brengt speciale zegel uit voor Hugo Van Kuyck

Wist u dat Antwerpenaar Hugo Van Kuyck een cruciale rol speelde bij de landing in Normandië begin juni 1944? vtbKultuur Kalmthout nodigt op donderdag 17 oktober luitenant-kolonel Eric Rombouts uit voor een boeiende lezing. De Kalmthoutse Postzegelclub brengt een speciale zegel uit over deze ‘vergeten held’.

Vergeten held

“Hugo Van Kuyck werd geboren in Antwerpen op 1 december 1902. Hij behoorde tot een bekende artistieke familie en was ook de kleinzoon van Frans Van Kuyck. Die liet in Kalmthout Villa Zwaluwdak bouwen, de villa aan Heuvel waar nu nog het OCMW zit”, vertelt Alain ’TKindt van vtbKultuur Kalmthout. “Op 10 mei 1940 verliet Van Kuyck ons land. Als koerier voor de Belgische regering Spaak trok hij ook naar Frankrijk. Daar ging hij in dienst bij het Amerikaans leger. Als luitenant kreeg hij de opdracht om de stranden aan de Normandische kust in kaart te brengen. Hij legde zij conclusies voor aan de Generale Staf der Geallieerde Strijdkrachten en beval de landing in Normandië begin juni 1944. Aan de hand van foto’s van originele documenten schetst luitenant-kolonel Eric Rombouts een beeld van de vergeten held Hugo Van Kuyck.”

Voor deze avond werkt vtbKultuur samen met Gemeente Kalmthout en de Kalmthoutse Postzegelclub.
Do 17/10 om 20:00, Strijboshof, Achterbroeksteenweg 69, Kalmthout. Leden 5 euro, niet-leden 8 euro.
Inschrijvingen en betaling via: BE 60 973 189 231 270

Van Franse chanson tot Vlaamse film

vtbKultuur Kalmthout organiseert dit najaar nog enkele boeiende activiteiten. “In Paris L’Amour brengen Patrick Riguelle en Jan Hautekiet een ode aan de Grote Dames van het Franse chanson. Een niet te missen voorstelling voor liefhebbers van Franse muziek”, geeft Alain ’TKindt mee. Za 12/10 om 20:00, O*KA Cultuurcentrum, Kapellensteenweg 234, Kalmthout, tickets kosten 15 euro en kan u bestellen via https://be.ticketgang.eu/event.php?key=61858 “Met twaalf langspeelfilms op zijn palmares is regisseur Jan Verheyen een icoon van de Vlaamse film. Hij komt vertellen over hoe zo’n film doorgaans tot stand komt, van het eerste idee tot de vertoning in de bioscoop.” Vr 15/11 om 20:00, O*KA Cultuurcentrum, Kapellensteenweg 234, Kalmthout, tickets kosten 15 euro en kan u bestellen via https://be.ticketgang.eu/event.php?key=62062 “En we sluiten ons werkingsjaar af met een reisreportage over Sicilië. Edgard Jespers neemt u mee naar het grootste eiland in de Middellandse Zee. Een warme aanrader.”
Do 12/12 om 20:00, Strijboshof, Achterbroeksteenweg 69, Kalmthout. Leden 5 euro, niet-leden 8 euro.

Meer info: www.vtbkultuur.be/kalmthout of via de Facebookpagina van vtb Kultuur Kalmthout.

Stijn By Me

Facebook52
Twitter
Follow Me
Tweet