Laatste nieuws:
Pieter Van Agtmaal

Zwart, groot en lelijk…

Ik weet niet of het jullie al is opgevallen, maar men is momenteel bezig met de bouw van een groot appartementencomplex in de Sint-Jansstraat te Wildert. Ik rijd er met de trein elke dag voorbij en dan denk ik steeds bij mezelf: wat een lelijk gebouw gaat dat toch worden! Het uitzicht dat je hebt wanneer je voor de spoorwegovergang staat is zelfs nog erger. Aan de linkerkant zie je de voormalige Beenhouwerij Alex en rechts dan die gigantische zwarte punt die boven alles uitsteekt.
Zelfs als ik de esthetische uitstraling van deze grote zwarte blok even buiten beschouwing laat, kunnen we het er denk ik wel over eens zijn dat dit appartementencomplex het dorpskarakter van de Wildert behoorlijk aantast. Waren er dan echt geen andere geschikte plaatsen? Moet dit per se zo’n lelijk blok zijn? Er zijn genoeg andere voorbeelden in Essen te vinden die tonen dat je appartementen perfect in een straatbeeld kunt integreren. Zonder dat dit afbreuk doet aan heel het karakter en uitzicht van de straat.
Dat er nood is aan nieuwe woningen kan ik begrijpen. Maar is het echt nodig om zo’n groot gebouw, dat onderdak biedt aan 15 appartementen, een apotheek en een dokterspraktijk, weg te zetten in een dorp als Wildert? Ik weet het niet. De makelaar zal wellicht een goede kennis zijn van de burgemeester. In dat geval heeft hij waarschijnlijk dan ook snel en makkelijk de juiste vergunningen in handen gekregen. Het zal allemaal wel goed passen bij de vooruitgang of progressie waar Gaston en zijn partij voor staan…
Een beetje opzoekwerk toont aan dat de twee heren elkaar effectief kennen (vrienden op Facebook). Maar daar moet je niet te veel achter zoeken denk ik. Een burgemeester is vrienden met iedereen.

Pieter

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet