Laatste nieuws:
Voorbereiding sociale toer intensief gebeuren

Voorbereiding sociale toer intensief gebeuren

Carnaval is een geweldig feest met veel kleur en vrolijkheid. Maar de voorbereiding, dat doe je niet zomaar. Jaak Naulaerts en Magda Van Ginderen zijn er doorheen het hele jaar mee bezig. Al heeft het ook zijn plezante kanten zoals Magda vertelt: “Als we soms een winkel binnenlopen, denken we vaak: ‘O, maar dat is ook leuk voor cadeautjes voor de sociale toer!’

Voorbereiding carnaval begint al vroeg

Ook de Raad van Elf begint al vroeg met vergaderen en voorbereiden. “In september is de eerste vergadering.” legt Pascale Deprins uit, “Eigenlijk zijn we pas 6 weken na de carnaval pas klaar. En na een paar maanden beginnen we weer aan het komende carnaval.” Dat geldt natuurlijk ook voor alle verenigingen die al in een heel vroeg stadium aan de bouw van de volgende wagen beginnen.

Magda Van Ginderen (l) en Pascale Deprins
Magda Van Ginderen (l) en Pascale Deprins
Volle dag met 7 man bezig

Een heel intensief gebeuren is de sociale toer. Dan worden visites gebracht aan rusthuizen, de Klina, scholen, het Dienstencentrum, Spectrum, Berkenbeek, … Er worden 780 cadeautjes uitgedeeld aan kleuters, 256 in rusthuizen, het ziekenhuis, serviceflats en de Mik. 6 manden met verzorgingsproducten voor de Bijster, 2 voor beschermd wonen en omslagen met geld voor Berkenbeek, Oever, de Regenboog en de Piramide. En al die cadeautjes moeten worden ingepakt ieder jaar een enorm karwei dat bij Magda thuis gebeurt: “We zijn daar een volle dag met 7 man mee bezig.”

Optredens van Dennie Damaro en Yves Seghers

Zoals altijd bruist het rond en tijdens de carnaval van de activiteiten, natuurlijk de Grootste Stoet, Kindercarnaval en nog veel meer. “Maandagmiddag, 12 februari, is er een show- en ambiancemiddag voor senioren en andersvaliden. Maar iedereen is welkom! Er zijn dan optredens met onder andere Dennie Damaro en Yves Seghers, dat wordt dus een middag genieten. “

Op de grote foto van links naar rechts: Ludo Koevoets, Dirk Lambrechts, Magda Van Ginderen, Pascale Deprins, Ayrton Lambrechts, Evy Antonissen en Kris Dingemans.

LW

Facebook95
Twitter
Follow Me
Tweet