Laatste nieuws:
Mitsubishi dealer Jan Meeusen neemt na 31 jaar afscheid

Mitsubishi dealer Jan Meeusen neemt na 31 jaar afscheid

Op het gebied van autotechniek heeft de familie Meeusen zijn sporen verdiend. In 1953 werd Garage Marcel Meeusen geopend, die motorfietsen verkocht. “In die tijd waren er meer motorfietsen dan auto’s.” vertelt zijn zoon Jan Meeusen, “Na een aantal jaren ging mijn vader over op tweedehands auto’s. Hij werkte veel samen met Moorkens, een leverancier van motorfietsen in Berchem. Toen hij overging op het automerk BMW, ging mijn vader daar ook in verder.”

Al vanaf 1987 Mitsubishi dealer

“Ik speelde vroeger altijd in de garage en later hielp ik op mijn manier mee met reparaties. Al vroeg wist ik dat ik in de autoverkoop en -reparaties wilde gaan werken. Ik heb nog 3 broers en midden jaren 80 heeft mijn vader de zaak aan ons overgedaan. Op een gegeven moment besloten we een goedkoper segment aan te bieden en in 1987 ben ik Mitsubishi dealer geworden. De keus viel op Mitsubishi, vanwege zijn betrouwbaarheid en goede naamsbekendheid. Ook op sportief gebied was het een bekend merk, denk maar aan de Dakar-rally en de wereldkampioenschappen rallyrijden.”

Een goed en betrouwbaar merk

“31 jaar hebben mijn vrouw, Ria De Kooning, en ik het bedrijf met veel liefde gerund. Ria heeft vanaf het begin de complete administratie gedaan, wat veel werk is. Door de jaren heen bleef de autohandel altijd stabiel en Mitsubishi had een heel breed gamma. Tot 2000, toen zijn er veel modellen weggevallen en kwamen er niet veel nieuwe modellen bij. Het marktaandeel liep geleidelijk aan achteruit. Dat, plus dat we geen opvolger hebben, is de reden geweest waarom we besloten eind 2017 de samenwerking met Mitsubishi te beëindigen. Jammer, want het is gewoon een goed merk.”

We blijven nog even open

“De garage blijft voorlopig nog open en onze klanten kunnen dus gewoon bij ons terecht. We hebben veel trouwe klanten en die willen we niet zomaar in de steek laten. Op dit moment hebben we nog niet besloten hoe lang we nog doorgaan, maar zeker nog een aantal maanden.”

Op een andere manier van het leven genieten

“Het is ook tijd om van de andere kant van het leven te gaan genieten.” vult Ria aan, “Al hebben we het met pijn in het hart besloten. We hebben tenslotte 45 jaar met hart en ziel in de autobranche gewerkt. Nu gaan we een nieuwe fase in en zullen we op een heel andere manier van het leven genieten. We zullen onze trouwe klanten en de fijne contacten missen en danken iedereen voor de jarenlange loyaliteit!”

LW

Facebook37
Twitter
Follow Me
Tweet