Laatste nieuws:
Vermoedelijke Brechtse coronapatiënten kiezen zelf pré-triagepunt

Vermoedelijke Brechtse coronapatiënten kiezen zelf pré-triagepunt

Zowel in AZ Sint-Jozef in Malle als in AZ Klina in Brasschaat is de voorbije dagen een pré-triagepunt opgestart.

Daar worden patiënten die vermoedelijk besmet zijn met het coronavirus op doorverwijzen van hun huisarts fysiek onderzocht door artsen. De gemeente Brecht maakt samen met Malle, Schilde, Zoersel, Wijnegem en Zandhoven deel uit van eerstelijns zorgzone Voorkempen. De Brechtse huisartsen laten echter de keuze aan de patiënt naar welk pré-triagepunt zij gaan. De zorg van de patiënt staat voorop!

Eerstelijns zorgzone Voorkempen, Wachtpost Noordrand

De eerstelijns zorgzone Voorkempen, waar Brecht deel van uitmaakt, heeft geen wachtpost. De Brechtse artsen bemannen daarom de wachtpost Noordrand die al eerder werd ingericht in AZ Klina in Brasschaat. Toch heeft Brecht enkele jaren geleden wel gekozen om deel uit te maken van eerstelijnszorgzone Voorkempen omdat de meeste inwoners naar AZ Malle gaan.

Pré-triagepunten tijdens coronacrisis

De Brechtse huisartsen bemannen het pré-triagepunt in Malle momenteel niet mee, maar we blijven dat wel steunen door onder andere een chauffeur ter beschikking te stellen voor artsen die patiënten bezoeken in de zone die zelf niet in zo’n punt geraken. Uiteraard is de zorg van de patiënten nu van het allergrootst belang. De Brechtse huisartsen brengen vermoedelijke coronapatiënten in onze gemeente met hun eigen wagen een huisbezoek of ze verwijzen hen telefonisch door naar een pré-triagepunt. De inwoners kiezen zelf naar welk ziekenhuis ze rijden. Uiteraard kan ook de ziekenwagen ingeschakeld worden voor vervoer naar het ziekenhuis. Kortom: onze Brechtse huisartsen zorgen ook in deze crisistijd voor de beste zorg voor alle patiënten.

Bron: gemeente Brecht
Foto: Pixabay

Facebook38
Twitter
Follow Me
Tweet