Laatste nieuws:
Dirk Geers - Trots op mijn beroep - Uitbater van De Berk - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_6685

Trots op zijn beroep. Dirk Geers vertelt!

Om te beginnen had Dirk Geers (64) een heel ander beroep voor ogen, maar belandde eigenlijk per toeval in de horeca. Een baan die hem op het lijf is geschreven en hij met veel liefde vervult.

Binnenhuisdecoratie

“Op het middelbaar wilde ik in de decoratie van winkels en woningen gaan”, vertelt Dirk. “Tijdens het middelbaar volgde ik de avondopleiding van ‘Binnenhuisdecoratie’. Helaas kon ik niet tekenen en dat is een vereiste, dus moest ik ermee stoppen. Per toeval kwam ik op mijn veertiende in de horeca terecht, in een hotel-restaurant waar ik garçon was. Tegenwoordig wordt alles op het bord opgemaakt en zo geserveerd. Toen moest alles op schalen worden gelegd en moest je aan tafel bedienen en opscheppen. Het was een zwaar beroep, maar je kreeg wel veel fooien.”

Zelfstandige

“Op mijn negentiende ging ik het leger in en heb daarna in de drukkerij van mijn ouders gewerkt. Dat was mijn ding niet en ben weer in de horeca gaan werken. Het werk in de horeca heb ik vanaf het eerste begin leuk gevonden. Je hebt altijd mensen om je heen en ik doe het graag. Op mijn dertigste ben ik zelfstandige geworden van een café en daarna nog in twee tavernes in Geraardsbergen. Daarna werkte ik zes jaar op een school in Brussel, waar ik de catering deed. Dat was aanpassen, want vrijwel alle nationaliteiten waren er vertegenwoordigd, met allemaal hun religie gebonden eetregels.”

Mega blij met alle hulp

“Na zes jaar werd ik benaderd door Luc Bal, die reorganisatie manager was van De Berk. Hij zocht iemand met veel ervaring. Luc en ik kennen elkaar al dertig jaar, dus hij kende mijn brede ervaring in de horeca. Hij zei: ‘Ik zoek iemand voor Essen.’ Ik dacht dat hij het over Essen in Duitsland had en zei: ‘Ik verhuis niet naar Duitsland.’ Maar dat bedoelde hij dus niet. Luc vroeg of ik het horeca deel van De Berk op me kon nemen en de boel weer op de rails te zetten. Ik heb alles terug up-to-date gebracht. Maar dat heb ik niet alleen gedaan. Ik had de hulp van een groep toffe medewerkers, van geweldige mensen van de camping die vrijwillig kwamen helpen en een ploeg mensen van ATB Geraardsbergen, die 160 kilometer reden om me te helpen en nog kan ik op ze rekenen! Ik was mega blij met al die hulp.”

Dirk Geers - Trots op mijn beroep - Uitbater van De Berk

Meer dan alleen een camping
“Ik kreeg carte blanche om de boel te runnen, vanaf de samenstelling van de menukaart tot het campingbeleid. Het was een uitdaging die ik graag aannam. Na twee maanden zag ik het klantenbestand gestaag toenemen en ook de diverse verenigingen hebben hier hun onderdak gevonden. Allemaal door mond-tot-mond reclame. Veel mensen dachten namelijk dat het alleen een camping was, maar je kunt hier ook te terecht om wat te eten en te drinken.”

Ik denk er nog niet aan om met pensioen te gaan!

Ik denk er nog niet aan om met pensioen te gaan!

“Ik word deze maand, op zaterdag 23 juli, 65 jaar, maar ik denk er absoluut nog niet aan om te stoppen en met pensioen te gaan. Ik doe mijn werk veel te graag en ga zeker nog jaren met veel liefde door! Op mijn verjaardag is hier een show met optredens van Jack Woods, Giovanni & Peggy, Dennie Damaro, Louisia en ikzelf onder de naam Dirk White. Ik nodig iedereen uit om hier naar te komen kijken. De inkom is gratis! Het begint om 14:00 en we zien wel tot hoe laat we doorgaan. Is het gezellig, dan wordt het automatisch later.”

Trots op mijn beroep

“Ik vind het fijn onder de mensen te zijn en vermaak ze graag. Na drie jaar heb ik De Berk weer helemaal op de rails. We zitten nu ook op Booking.com en krijgen daar veel reserveringen van binnen. Bedrijven sturen hun mensen naar ons toe, zoals tijdelijke medewerkers, en muzikanten die in de studio van Hans Francken komen verblijven hier ook. We hebben dus een goede naam opgebouwd en daar ben ik trots op!”

NN

Facebook315
Twitter
Follow Me
Tweet