Kelly Dewitte - NOAH coordinator Familiehulp

Trots op haar beroep. Kelly Dewitte vertelt!

Kelly Dewitte (37) startte op haar 20ste als verzorgende bij Familiehulp in Wuustwezel. Nu, 17 jaar later, is ze coördinator van drie NOAH-vestigingen in Wuustwezel, Stabroek en Essen. Door de jaren is ze steeds meer van haar werk gaan houden.

Werken met mensen

“Eigenlijk heb ik altijd met mensen willen werken”, vertelt Kelly. “Ik was afgestudeerd als opvoedster en had de intentie om met de jeugd te werken. Een vriendin werkte echter bij een thuiszorgdienst en vertelde over de fijne interactie met mensen en de band die ze met haar klanten opbouwde. Van gezinszorg had ik toen nog nooit gehoord, maar ik werd enorm aangetrokken door haar verhalen. Het wederzijds vertrouwen en de verantwoordelijkheid voor de mensen leken me op het lijf geschreven. Ik solliciteerde bij Familiehulp en ging aan de slag als verzorgende: ik verleende zorg, ondersteuning en huishoudelijke hulp bij mensen thuis. Dat heb ik 12 jaar lang gedaan.”

Van gezinszorg naar NOAH
“Tijdens mijn werk als verzorgende heb ik ook de bacheloropleiding Gezinswetenschappen gevolgd. Want ik had het gevoel dat ik – ondanks de zorg voor mijn klanten – de mensen op een andere manier wilde begeleiden en steunen. Toen ik mijn diploma haalde, besloot ik binnen Familiehulp te solliciteren voor de functie ‘zorgpartner gezinszorg’. Ik was blij dat ik de kans kreeg, want ik vind Familiehulp een geweldig bedrijf om voor te werken. In mijn eerste jaar als zorgpartner – in 2015 – stuurde ik de teams van verzorgenden en huishoudhulpen aan voor de regio’s Kalmthout en Wuustwezel. In 2016 werd ik coördinator van NOAH Wuustwezel, ons kleinschalig dagverzorgingshuis waar oudere mensen samen een gezellige dag kunnen doorbrengen. In 2018 heb ik dan mee NOAH Stabroek opgericht, waar ik samen met NOAH Essen sindsdien coördinator van ben.”

“Het is hartverwarmend om nieuwe vriendschappen te zien ontstaan of mensen te zien openbloeien!”

NOAH Familiehulp dagverzorging
Lisa
NOAH: kleinschalige dagverzorging voor mensen met een zorgbehoefte

“NOAH staat voor Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht en Huiselijkheid. Het is de overkoepelende naam voor de 42 kleinschalige dagverzorgingshuizen van Familiehulp in Vlaanderen en Brussel. Oudere mensen met een zorgbehoefte kunnen in NOAH samen een gezellige dag doorbrengen. We organiseren talrijke leuke activiteiten, zoals samen koken, wandelen, kaarten, spelletjes spelen, muziek beluisteren of handwerk. We willen dat mensen zich in NOAH thuis voelen, want je merkt duidelijk dat oudere mensen vaak op zoek zijn naar gezelschap en ontspanning. In dat opzicht proberen we met NOAH een dam op te werpen tegen die toenemende vereenzaming. We ondersteunen ook de mantelzorgers. Omdat wij hun partner, familielid of naaste in NOAH opvangen, krijgen ze even tijd voor zichzelf. Voor velen is dat rustmoment van harte welkom. Als coördinator van NOAH ga ik langs bij toekomstige klanten om te peilen naar hun interesses en zorgbehoeftes, en bekijken we hoe we de mantelzorgers kunnen ontlasten. Ik werk ook aan de bekendheid van NOAH, onder andere door ons concept voor te stellen aan artsen en verpleegkundigen.”

Kelly met Lisa en collega Sonja
Werken in tijden van corona

“De coronacrisis en de bijhorende maatregelen vragen veel van onze NOAH-verzorgenden. Zij moeten alert zijn en constant mensen sensibiliseren om hun handen te wassen en te ontsmetten. Dan merk ik over welke “dream teams” ik beschik: iedereen zet zich voluit in en samen denken we continu na om alles veilig en gezellig te houden. Ik ben de coördinator, maar eigenlijk zijn mijn verzorgenden de NOAH: zij doen alles, dag in dag uit! Al mag ik zeker ook onze NOAH-vrijwilligers niet vergeten. Zij spelen een belangrijke rol door te helpen bij activiteiten of klanten naar NOAH te vervoeren. Zonder hen zou het ons allemaal niet lukken.”

Trots op mijn job

“Vier jaar ben ik nu NOAH-coördinator en haal veel voldoening en energie uit mijn job. Ik ben er trots op, omdat ik altijd heb gezegd: ‘Ik ga mijn werk graag doen als ik ‘s morgens met plezier opsta en ‘s avonds met voldoening op de dag terugkijk.’ En dat is zo. Dat ik mensen kan helpen en vreugde kan schenken, dat doet me plezier. Als klanten tevreden zijn over NOAH ben ik fier. Het is hartverwarmend om in NOAH nieuwe vriendschappen te zien ontstaan of mensen te zien openbloeien via sociaal contact. Mijn hart ligt bij NOAH, het is op mijn lijf geschreven. Ik ben ook niet van plan hier ooit weg te gaan, de NOAH-vestigingen zijn mijn drie kindjes.”

Wilt u meer weten over de werking van NOAH? Dan kunt u contact opnemen met Kelly Dewitte via kelly.dewitte@familiehulp.be of 03/220.12.40

www.familiehulp.be

NN

Facebook180
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!