Laatste nieuws:

“Een topprestatie in een vol stadion: daar doe je het voor”

Op woensdag 26 juli zette de gemeente Kalmthout atleet Peter Genyn in de bloemetjes. Genyn verlengde op het WK rolstoelsprint in Londen zijn wereldtitel op de 100 én de 400 meter. Een unieke prestatie die best wat aandacht verdient.

Kalmthoutenaar Peter Genyn grossiert in medailles, vooral gouden. Na Europese, wereld- en olympische medailles, brengt hij nu opnieuw tweemaal het hoogste eremetaal mee naar Kalmthout.

Peter: “Ik was goed voorbereid op het kampioenschap. Meer kan je niet doen. Dan hangt het van het moment zelf af. Over de 400 meter was ik zelf niet tevreden. Mijn tijd was niet echt goed en de discussie over de diskwalificatie van de Algerijn Berrehal was niet fijn. Uiteindelijk haalde hij voordeel uit de lijnfout die hij maakte, dus ben ik verdiend winnaar. Het gevoel bij de 100 meter was helemaal anders. Daar won ik duidelijk én met een goede tijd. Zo’n prestatie in een vol stadion, daar doe je het voor.”

Burgemeester Lukas Jacobs heeft enkel lof voor de prestaties van Genyn: “Het wordt zo stilaan een traditie na ieder kampioenschap, maar het is daarom niet minder knap wat Peter presteert. Iedere dag doet hij verre verplaatsingen om in de beste omstandigheden te kunnen trainen. En die overgave vertaalt zich in deze mooie prestaties. Kalmthout mag trots zijn op zo’n inwoner. Hij is ook een inspiratiebron voor veel sporters. Niets is onmogelijk en doorzetten is belangrijk.”

INFO: https://www.facebook.com/Peter-Genyn-Wheelchair-Racer-781884705165894/

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JH

Facebook18
Twitter
Follow Me
Tweet