Laatste nieuws:
Toer van de Rouwmoer

Toer van de Rouwmoer

Wie had het knotsgekke idee om meer dan 100 jaar geleden een klooster én college te bouwen, te midden van deze ruwe en onherbergzame bos- en heidegebieden? En waarom dan nog zo’n kolossaal beeld boven op de toren zetten? Wie zijn de Redemptoristen? Welke schatten herbergt het klooster en de kerk? Hoe zit het met de school vandaag de dag? Welke leuke plekjes kan je in de paterstuin ontdekken? Waar was het zwembad waar een hele generatie Essense jeugd leerde zwemmen?

Boeiende wandeling

Onze enthousiaste gids, Michel, neemt jullie mee voor een boeiende wandeling doorheen de schitterende Paterstuin én door de gangen en de verborgen plekjes van het klooster. Voor deze gelegenheid geeft Michel je ook een inkijk in de school. Een leuk weetje: Michel gaf jaren les aan het College en kent daarom alle leuke en interessante anekdotes. Hij kent als geen ander de verborgen pareltjes van de hele site.
Als je het mij vraagt een echte aanrader voor iedereen en zeker voor oud-leerlingen!

Wanneer en waar: zondag 6 oktober 2019 om 14:00 verzamelen op de parking voor de school van het College Eucharistisch Hart, Rouwmoer 7, 2910 Essen
Prijs: € 6,- Lekkere afsluiter inbegrepen

Ben je nieuwsgierig of geïnteresseerd in deze gidsbeurt, schrijf je dan snel in vóór dinsdag 2 oktober via:
VVV Toerisme Essen vzw
Moerkantsebaan 50
2910 Essen
tel. +32 (0)3 677 19 91
info@vvvessen.be

Bron en foto: VVV Toerisme Essen vzw

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet