Laatste nieuws:
Hobbybeurs 2017 - Dienstencentrum Essen - (c)Noordernieuws.be - DSC_7297u70

Superveel belangstelling voor 5de Handwerk- en Hobbybeurs

Heel wat hobbyisten stelden vrijdag en zaterdag in het gloednieuwe Dienstencentrum hun werken voor, waar ze met groot enthousiasme aan hadden gewerkt. En dat was overduidelijk, want er waren werkelijk prachtige dingen te zien, die met veel liefde en precisie waren gemaakt! Of het nu figuurzagen was, borduren, porselein of zijde beschilderen, alles was tot in detail uitgewerkt.
De beurs trok zeer veel volk, zowel vrijdag als zaterdag.

Victor Aerts toont zijn prachtige modelboten
Victor Aerts toont zijn prachtige modelboten
Met oog voor detail figuurtzaagt René Van Loon de mooiste dingen
Met oog voor detail figuurtzaagt René Van Loon de mooiste dingen

De stand met artikelen voor het goede doel, was bijna uitverkocht. “Ieder jaar kiezen we met z’n allen een goed doel, waar we het hele jaar dingen voor maken. Zoals pannenlappen, zeepzakjes, kaarten, poncho’s,…” vertelt vrijwilligster Marijke Vaudo – Backs, “Het assortiment wijzigt zich jaarlijks naar ieders goesting. De inzameling voor VZW Kocs voor hun project in Zambia doen we nu voor het tweede jaar. Het is bedoeld voor het betalen van opleidingen en lonen van leerkrachten. Maar ook aankoop en opleidings- en lesmateriaal en nog veel meer.”

Maggi De Beukelaar maakt prachtig patchwork
Maggi De Beukelaar maakt prachtig patchwork
Prachtig beschilderde zijde van Maria Samplonius-Tak
Prachtig beschilderde zijde van Maria Samplonius-Tak

Kabwe heette voorheen Broken Hill. Deze stad is ontstaan nadat er lood en zink werd ontdekt en groeide al heel snel uit zijn voegen, wat voor huisvestingsproblemen zorgde. Er ontstonden veel sloppenwijken: broeinesten voor criminaliteit, armoe en ziektes. In 1994 werden de mijnen gesloten, maar het afval werd niet geruimd en zit in de grond, het water en in de lucht. Kabwe staat in de top tien van meest vervuilde steden van de wereld. Aids is een groot probleem en heeft voor heel wat wezen gezorgd. “Als je dat allemaal leest en de foto’s bekijkt, dan wil je alleen maar helpen.” licht Marijke nog toe.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet