Laatste nieuws:
Instituut Heilig Hart Kalmthout - Vijfde Jaar 2017 - Groepsfoto

5de jaar Instituut Heilig Hart zet zich in voor Pieter Van Loon-Fonds

Ieder jaar organiseert Studio Brussel de ‘Warmste week’ en is er een lijst met goede doelen waar geld van acties aan gedoneerd kan worden. En ieder jaar zamelt het 5de jaar van Instituut Heilig Hart geld in voor één van die doelen. Maar dit jaar gaat het niet naar een goed doel van die lijst, maar naar het Pieter Van Loon-Fonds.

Het Pieter Van Loonfonds doet internationaal onderzoek naar hersenstamtumoren. Pieter Van Loon overleed op 29-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. Twee jaar later werd het Fonds opgericht ter ondersteuning van hersenstamtumoren en het 5de jaar besloot zich hiervoor in te zetten.

“Aan het begin van het schooljaar wordt er door de leerlingen bepaald welk goede doel gesteund gaat worden,”vertelt Owen Simons, “Een oud-leerling kreeg een tumor in de hersenstam en is er ook aan overleden. Het was zijn wens dat in plaats van bloemen op zijn begrafenis, het geld aan het Fonds gedoneerd zou worden. Zijn broer wordt nu ook behandeld voor een hersentumor. Onze godsdienstlerares kwam toen met het idee om met onze acties geld in te zamelen voor het Pieter Van Loon-Fonds. We waren zo geraakt door dit verhaal, dat de keuze niet moeilijk was.”

Vlnr: Owen Simons, Eline Van Zeir, Karo De Meyer, Amy Van de Sanden
Vlnr: Owen Simons, Eline Van Zeir, Karo De Meyer, Amy Van de Sanden

“We zijn toen acties gaan bedenken om geld in te zamelen,” zegt Karo De Meyer, “De eerste was truien met het logo van deze actie te laten maken, die op school werden verkocht. Dat was in oktober.” Maar daar bleef het natuurlijk niet bij. “Aansluitend waren er kleine acties die in groepjes werden gedaan,” vult Amy Van de Sande aan, “zoals auto’s wassen, geurkaarsen verkopen, net als chocomel, buttons, soep, brownies en markeerstiften. Dat werd huis-aan-huis gedaan en ook op openbare plekken, zoals bij de Kalmthoutse Heide. We hadden hier natuurlijk vergunning voor aangevraagd. Ondertussen hebben we al € 2000,- opgehaald!”

“Tijdens de Warmste Week, van 27 t/m 1 december, zijn er hier op school allemaal acties. Zoals de warmste bistro, waarbij we voor de leerkrachten gaan koken. Daar hebben we een menu voor opgesteld.” legt Eline Van Zeir uit, “Je kan ook foto’s van jezelf laten maken, je nagels laten lakken, naar de cinema gaan en veel lekkere dingen kopen. Al deze dingen gebeuren tijdens de pauzes. Dit vergt allemaal een heel strakke organisatie, die we vanaf het begin van het jaar al aan het plannen zijn.”

“Twee weken geleden hebben we in diverse winkels ‘rospotjes’ geplaatst, waar klanten hun kleine geld in kunnen stoppen. In het 1ste en 2de jaar van onze school staan ook rospotjes waar leerlingen centjes in kunnen doen. Die hebben we al 3 keer kunnen legen! De klas die het meeste ophaalt krijgt een prijs. De actie met de potjes loopt tot 1 december.”

Japanse les
Japanse les

Maar daar blijft het allemaal niet bij. Gesponsord door familie, vrienden, buren en bekenden werd voor de nacht van vrijdag 17 november naar zaterdag een lesmarathon georganiseerd! Overdag begonnen de lessen gewoon om 08:30 en na schooltijd begon de lesmarathon. Het 5de leerjaar had dit 2 jaar geleden ook gedaan en het idee ontstond om dit nu ook te gaan doen. Tijdens deze marathon werden lessen van uiteenlopende aard gegeven: Japans, Portugees, fotografie, koken, er waren escape rooms,…

Leerkracht Annelies De Winter die 2 jaar Japans gestudeerd heeft
Leerkracht Annelies De Winter die 2 jaar Japans gestudeerd heeft

Alles bij elkaar een supersociaal en geweldig initiatief, dat nooit had kunnen slagen zonder de gemotiveerdheid en het ontoombare enthousiasme van leerlingen en leerkrachten!

Foto’s: Instituut Heilig Hart en LW

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook186
Twitter
Follow Me
Tweet