Laatste nieuws:

Leerlingen Instituut Heilig Hart zetten zich in voor De Warmste Week

De leerlingen van het 5de leerjaar van het Instituut Heilig Hart kregen van de school de opdracht goede doelen te bedenken voor De Warmste Week. Ze moeten zelf invulling aan hun acties geven, met de bedoeling om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Instituut Heilig Hart Kalmthout - Warmste Week 2018 - (c) Noordernieuws.be

De opdracht

“We kregen de opdracht goede doelen te kiezen”, vertelt Mette Dierckens. “Er werd ons geadviseerd goede doelen te nemen die dicht bij je staan. Dan is je inzet en motivatie groter dan wanneer het verder van je af is. Je zet er dan meer je schouders onder.”

BOKS en ALS

“Mette en Frouke kwamen met 2 goede doelen,” zegt Silke Bastiaensen. “Mette stelde BOKS voor (Belgische Organisatie voor Kinderen en Volwassenen met een stofwisselingsziekte), omdat 5% van de mensen een stofwisselingsziekte heeft. En Femke stelde de ALS Liga voor (Amyotrofische Laterale Sclerose)”. “Mijn moeder heeft BLS”, vertelt Femke, “dat is gerelateerd aan ALS. maar omdat het een bijziekte is, wordt er niet veel aandacht aan besteed.”

Leerlingen Instituut Heilig Hart Kalmthout - Warmste Week 2018
Vlnr Loe, Merel, Silke, Gust, Frouke en Mette
Veel positieve reacties

“Om te zien hoe we onze acties aan gingen kleden, hebben we naar vorig jaar gekeken”, legt Gust Vande Velde uit. “We hebben het idee overgenomen om veel eten, snacks en snoep te gaan verkopen. Onze eerste actie was het plaatsen van potten met ons logo in zaken in de omgeving. Daar konden mensen dan hun kleine geld in doen. Dit deden we al voor onze Warmste Week begon. We hebben toen al veel verkocht en veel geld opgehaald en met dat geld financieren we onze acties voor De Warmste Week in december. Er werd door iedereen heel positief gereageerd op het feit dat jonge mensen zich zo belangeloos opstellen voor goede doelen. Veel ouders en bedrijven sponsoren nu nog steeds onze voorbereidingen.”

Prachtig, sprekend logo

Het mooie logo voor deze superactie werd ontworpen door een aantal geïnspireerde mensen. Die zijn bij elkaar gaan zitten met als eindresultaat een heel sprekend logo. Twee in elkaar geslagen handen, wat duidt op de samenwerking van de leerlingen. De vlammetjes slaan op De Warmste Week en daarnaast worden de 2 goede doelen genoemd. “Een scoutsleider heeft er toen veel moeite in gestoken om het op de computer te krijgen. Dit zodat we het logo konden gebruiken op truien, affiches, pennen, die kleingeld potten, … Heel het 5de en sommige leerkrachten hebben een trui met ons logo, zo is te zien dat we ons inzetten voor De Warmste Week.”

Leerlingen Instituut Heilig Hart Kalmthout - Warmste Week 2018 - Logo

Spaghetti avond Instituut Heilig Hart

“Ik heb de ALS Liga geïnformeerd dat we hen als goede doel hadden gekozen”, vertelt Femke. “Zij hebben dan ons gesponsord met 13 dozen chips, die we verkocht hebben.”
“Deze week hebben leerlingen de lunch van onze leerkrachten verzorgd in onze ‘Warmste Bistro’”, zegt Gust. “Met een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Iedere dag werd dat weer door andere leerlingen gedaan. Morgen is er een spaghetti avond, met heerlijke spaghetti bolognaise en ook vegetarische bolognaise. Er was plek voor 200 man en het is helemaal volzet.”

We zetten ons 200% in!

“Deze week was onze Warmste Week en we gaan gewoon door met geld in te zamelen voor De Warmste Week in december, vooral in de periode na de examens. Hoe meer geld, hoe beter. Zo hopen we nog meer op te halen dan vorig jaar en daar zetten we ons 200% voor in! We hebben er alles aan gedaan om er een gezellige week van te maken, waarbij iedereen zich goed voelt. Ook willen we vooral mevrouw Dubois heel erg bedanken voor haar inzet. Ze zorgt voor onze leurvergunning, de gezellige tentjes op het speelplein waar je lekkere dingen voor het goede doel kunt kopen en motiveert ons heel erg. Daarnaast sponsort ze ons ook en spoort andere leerlingen en leerkrachten aan om ons te steunen en onze testen te verplaatsen. Zo kunnen we alle tijd in onze acties steken!”

Foto’s van al deze acties kun je bekijken op de facebookpagina

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook56
Twitter
Follow Me
Tweet