Laatste nieuws:
Vergadering Niemandsland - (c) Noordernieuws.be - Vincent Luijer - P1010671

Startvergadering Niemandsland

Donderdag 26 april vond om 20.00 in de REX de officiële startvergadering plaats van het musicalspektakel Niemandsland. Natuurlijk waren er voorbereidingen aan vooraf gegaan, maar tijdens deze vergadering werden de eerste concrete lijnen uiteengezet.

Het verhaal

Zonder enige spoilers prijs te willen geven, speelt het grootste deel van het verhaal zich af ten tijde van de eerste wereldoorlog. De focus ligt vooral op twee families in Essen waarvan de familieleden en bekenden rond de familie verschillende verhaallijnen vertegenwoordigen.

Veel vrijwilligers

Vele Essenaren hebben zich aangemeld om voor of achter de schermen een steentje bij te dragen. Zo zijn er maar liefst 175 mensen die op het podium zullen verschijnen en ruim 120 vrijwilligers die op de achtergrond hun steentje bijdragen. Hieruit blijkt maar weer eens dat de Essense gemeenschap graag helpt om van een dergelijk groot project een succes te maken.

Oproep

Vanuit de hoek van de decorbouwers kwam een vraag of er iemand binnen Essen een groot gebouw of een loods beschikbaar heeft waar grote decorstukken gemaakt kunnen worden. Vanuit de naaiploeg kwam nog een oproep of er nog mensen zijn die witte lakens en andere stoffen hebben, want er moeten onder andere nog veel onderrokken genaaid worden. Dus als je ook nog graag betrokken wil zijn bij dit prachtige project, kun je dat doen door gehoor te geven aan één van de twee oproepen.

Eerste lied

Naast dat er in werd gegaan op het verhaal en de verschillende groepen vrijwilligers, werd er al een lied gezongen dat in de voorstelling te horen zal zijn. Daarnaast werd aan het eind van de vergadering met de geheel volle Rex een refrein van een nummer gezongen dat ook zeker terug komt in de voorstelling.

Het was een boeiende vergadering en Noordernieuws.be zal haar lezers op de hoogte houden van de ontwikkelingen van prachtige Essense project.

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook14
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

The Night of the Red Balloons - Halloweentocht - Xitings

The Night of the Red Balloons

De maan heeft door de eeuwen heen de vreselijkste ellende aanschouwd. Maar om wat er …

Mag je huisbaas een sleutel bijhouden van je huurwoning

Mag je huisbaas een sleutel bijhouden van je huurwoning?

Ga je huren, dan krijg je van de verhuurder de sleutels tot je nieuwe stek. …

26/10 Eén dag tegen woninginbraken

26/10 Eén dag tegen woninginbraken

In België worden meer dan 6 inbraken geregistreerd per uur! Ontdek wat je moet doen …