Laatste nieuws:
Wagen met aanhanger rijdt bruut over pas aangelegd grasveld - Essen - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3510

Snelheidsvertragers? Rij ik toch door je voortuin!

De Voorspoedstraat is doorgaans een rustige straat waar mensen speciaal komen wonen, omdat hun kinderen er veilig buiten kunnen spelen. Maar een steeds groter aantal automobilisten vonden dat ze lekker hard door deze onoverzichtelijke straat konden rijden, met alle gevolgen van dien.

Rondpunt en vluchtheuveltje

Diverse dieren werden al doodgereden en het was wachten tot het helemaal fout zou gaan als er een spelend kind, een wandelaar of fietser aangereden zou worden. De bewoners trokken bij de gemeente aan de bel en Brigitte Quick en Gaston Van Tichelt kwamen zelf langs om de situatie op te nemen. Ook zij zagen het gevaar, vooral in combinatie met het veel gebruikte speelpleintje. Er werden snelheidsremmers aangebracht, een rondpunt op de spliting Laagland- en Voorspoedstraat en een vluchtheuveltje op de splitsing Voorspoed- en Heikantvenstraat. Allebei voorzien van mooie beplanting, die het geheel er nog mooier op zou maken.

Verkeersborden - Doodlopende straat - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3512

Hardleerse en asociale bestuurders

Het aantal hardrijders nam door dit nu zeer bochtige tracé drastisch door af, wat de veiligheid voor mens en dier behoorlijk verhoogde. Maar er blijven hardleerse en asociale bestuurders bestaan, zoals de bewoners mogen ervaren. Natuurlijk zijn er nog wat hardrijders die alles aan hun laars lappen, maar ook het vluchtheuveltje wordt regelmatig genegeerd. Het duurt nog geen twintig seconden om rond het speeltuintje te rijden, maar dat is voor sommigen kennelijk al teveel. Auto’s en zelfs bedrijfswagens wurmen zich door de nauwe doorgang, ondanks dat er borden staan dat die alleen voor fietsers en brommers zijn. Het is zeer gevaarlijk voor langzaam verkeer dat om de hoek aan komt rijdenen ook de nieuwe beplanting wordt zo vernield, maar dat is kennelijk minder belangrijk dat die paar seconden omrijden.

Verkeersborden - Verbodsbord voor wagens - (c) Noordernieuws.be - HDB_3511

Meest asociale chauffeur van de week

De benoeming voor de ‘Meest asociale chauffeur van de week’ gaat naar de bestuurder van een auto, die met zijn aanhanger door de pas ingezaaide voortuin reed op de hoek van de Voorspoed- en Heikantvenstraat. “Wat, rondrijden? Ik ga wel door je tuin!” Natuurlijk werd dit gezien en werden er door de bewoners zelf nu ook wat maatregelen genomen, om zich te weren tegen dit soort meer dan asociale gedragingen. Respect voor verkeersregels en andermans bezit is bij sommige mensen duidelijk geheel onbekend, zoals nu maar weer aangetoond wordt.

NN

Facebook89
Twitter
Follow Me
Tweet